IFK Osby – Ljungby IF (Träningsmatch)

Träningsmatch 2023
Vilka: IFK Osby – Ljungby IF 2-2
Mål: 0-1 Blearta Limani, 1-1 Lovisa Nordh Axelsson, 1-2 Nora Lindqvist, 2-2 Lovisa Nordh Axelsson.
När: 11 feb 2023
Var: Osby IP
Publik: ca 50
Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Delad poäng i säsongspremiären

Osby och Ljungby delade systerligt på poängen i årets första träningsmatch. IFK kom tillbaka från dubbelt underläge och kunde ge många spelare speltid i vintersolen.
– Vår målsättning var att ge 45 minuter på så många spelare som möjligt och det var det viktiga samtidigt som vi ska jobba på ”vår” fotboll. Att bygga ett lag eftersom det är en del tjejer som är nya här. Det tyckte jag att de jobbade bra med, berömde tränare Fredrik Olsson

Det var nästan lite vårkänsla i luften när IFK Osbys damer tog planen i besittning för första gången under 2023. På motsatt sida fanns Ljungby, ett lag man stött på i seriesammanhang under tidigare år. En match intressant på flera plan men främst då Osby vädrade en stor spelartrupp och många skulle under lördagen få chansen att visa upp sina kunskaper. Noterbart var att matchen spelade 3×30 minuter, ett test som passade dagens domartrio och deras arbete inför säsong.

En jämn inledning präglade upptakten och inget av lagen skapade några direkta farligheter. Man försökte att vårda boll och valde sina lägen att gå i offensiv riktning med noggrannhet. När det väl blev intentioner var det Ljungby som till en början var hetast och tvingade Elsa Lindhe till en fin parad med målvaktsvantarna och 0-0 stod sig till första pausen.

Gästerna var ofina nog att bryta dödläget och göra matchens första mål då Blearta Limani sprang sig fri och avslutade kallt. Osby repade mod och hemvändande Lovisa Nordh Axelsson satte det första förlösande målet för de för dagens svartklädda hemmalaget. IFK hade vid tidpunkten mest boll och Ljungby kontrade. På just en sådan tog smålandslaget åter ledningen och det kändes som en blixt från en klar himmel då Osby tagit ett bra tag om matchen.

Under den sista delen av matchen var det åter IFK som förde tillställningen och skapade mest. Man saknade en touch av skärpa i många av de avgörande lägena men som tur är har man Lovisa Nordh Axelssons högerfot. Den talade åter en gång genom ett grymt skott från distans och såg till att matchen slutade 2-2. Tränare Olsson summerar 90 minuters fotboll:
– Jag är nöjd, sen att det inte fungerar helt här och där det får man räkna med. Båda uppställningarna börjar lite darrigt men spelar upp sig och som lag blir bättre ju längre tiden gick. Vi lär känna varandra genom att kommunicera både i spelvändningar och vår djupledsspel. Det är jag mest nöjd med. Sen får vi jobba vidare med att inte ha så bråttom i anfallen samt positionsspelet men överlag en bra och gedigen insats.