IFK Osby´s Jill Nordqvist har gjort (2)-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Ystads IF FF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

DM Grp. 2
Vilka: IFK Osby – Ystads IF FF 2-1 (1-1)
När: 11 mar 2023
Var: Osby IP
Mål: 0-1 (1′) Selma Nilsson Kohnke, 1-1 (11′) Ebba Johansson, 2-1 (46′) Jill Nordqvist.
Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

För att se hur tabellen är klicka HÄR

Det satt långt inne

Det blev andra raka segern för IFK Osbys damer när man slog Ystad hemma på IP. Ett sent avgörande från Jill Nordqvist säkrade den blåvita viktorian.
– Väldigt gött med 2-1, säger Emma Nilsson back i IFK.

Inledningen på matchen var tveksam från hemmalagets sida. Passningsspelet, som normalt är lagets signum, var inte tillräckligt bra och i defensiven fanns det mer att önska. Man tog inte tag i taktpinnen helt enkelt. Gästande Ystad tog vara på detta och tog ledningen när man först vann flera dueller på mittplan och sedan var hetast när bollen hittade in i straffområdet.

Ju längre halvleken led desto mer kunde man i alla fall ana ett bättre och mer vägvinnande spel från hemmatjejerna. Ett större bollinnehav gjorde saken lättare och det var nära kvittering flera gånger. På en hörna kom dock utdelningen. En fin skarv på första stolpen gav Ebba Johansson läget som hon förvaltade med vänsterfoten.

Fortsatt var det ett stort bollinnehav för IFK men man hotade inte tillräckligt för att ta ledningen och dessutom var Ystad solida i sitt fina försvarsspel. När det sydskånska laget kontrade blev det farligt och stolpen räddade Elsa Lindhe från att få plocka ut ännu en boll från nätmaskorna. En halvlek med stor förbättringspotential sett med Osbyögon.
– Det var svårt i början, lite som att vi underskattar motståndet men det blev bättre efterhand. Det blev stressigt och vi måste våga spela, då kommer det till slut, förklarade Emma Nilsson.

Halvlek två blev bättre och hemmalaget skapade genast mer. Nyckeln var att man blev mer direkta i sitt spel och slog passningar bakom backlinjen. Vidare utmanade man mer från kanterna och därmed uppstod luckor i Ystads kompakta defensiv. Men skärpan i de avgörande lägena var inte den bästa då bollen räddades av ribba och på mållinjen. Ystads målvakt hade också en fin match med bra räddningar och ett fint dirigerande av sitt försvar. När tiden började rinna ut tog Jill Nordqvist saken i egna händer. Ett elegant genombrott gav ett bra läge som #16 avslutade på bästa vis. En ny seger var i hamn trots att spelet stundtals hackade i vinterkylan. Emma Nilsson förklarade:
– Vi vågar hålla boll på ett helt annat sätt, ta det lugnt och slå passningar.  Matchen är lik den vi spelade förra veckan.

Nu väntar gruppfinal mot Röke kommande helg. En bra värdemätare inför serien och att fortsatt vara obesegrade i DM.
– En väldigt spännande match. Det kan bli en tuff match men vi hoppas på vinst, avslutar Nilsson.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.