IFK Osby – Bjärnums GoIF

Bjärnums GoIFs Emil Hansen har gjort 0-2 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Bjärnums GoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

DM Grp. 28
Vilka: IFK Osby – Bjärnums GoIF 0-2 (0-1)
När: 18 mar 2023
Var: Osby IP
Mål: 0-1 (34′) Simon Reinholdsson, 0-2 (75´) Emil Hansen.
Publik: 60-70 kanske och 15-17 bilar.
Text och bild: Peter Reimer

Bjärnum vann gruppfinalen

Gruppfinal i DM och IFK Osby gjorde en riktigt bra match mot division 4 laget Bjärnums GoIF men två långskott skulle sänka den vita skutan.
– Tycker ändå att vi gör en bra match rätt i genom, säger IFKs tränare Morgan Nilsson efter matchen.

Matchen inleddes som alla andra fotbollsmatcher i Skåne denna helgen med en tyst minut för att hedra 13-åriga Sixten som tragiskt gick bort tidigare i veckan efter en match med sitt F.C Trelleborg.
Första tjugo minuterna var det en ganska jämn historia där bägge lagen passade runt bollen och kände på varandra. Efter kvarten spelad får Bjärnum en farlig målchans efter att Rasmus Roslund i Osby-målet inte kunnat greppa bollen och det blev en retur, dock utan nätprassel.
Tycker dock att hemmalaget var något vassare och förde spelet.

Halvtimmen passerad och Osby fortsatte hålla boll men utan resultat. De flesta på IP trodde nog att snart kommer ledningsmålet för hemmalaget men de skulle få uppleva det motsatta när gästernas Simon Reinholdsson drar iväg ett långskott från högerkanten och som går över en chanslös Roslund i målet in i bortre. 0-1 och ett oväntat resultat med tanken på hur matchen såg ut.

Om Osby hade mycket boll i första så är det inget mot vad de hade i andra halvleken.
Hemmalaget tryckte ner gästerna rejält de första 10-15 minuterna och att det inte blev mål är Osbys stora akilleshäl. Matchen fick mer intensitet ju längre tiden gick och Osbys tålamod fick sättas på prov då det inte fick någon utdelning.
Gästerna hade inte mycket boll men i minut 70 fick Emil Svedberg Roth tag på bollen och drog iväg på högerkanten med Linus Persson i hälarna. Han får iväg ett skott som tar i ramen och de flesta på IP höll andan och trodde att gästerna utökat.

Bara minutrarna senare får Bjärnum en hörna från vänster. Det blir en kort variant där den före detta Osby-spelaren Kevin Zenthio möter upp och passar tillbaka till Emil Hansen som drar iväg ett skott som seglar över Hampus Roslund och in i mål. En rejäl känga för hemmalaget som haft boll det mest av halvleken.

Det blev ett annat tempo i matchen nu. Bjärnum fick ny energi av målet och Osby slog knut på sig för att gör ett mål. I slutet av matchen har hemmalagets Arian Mikic en bra chans att reducera men skottet täcks av en Bjärnumsspelare. Matchen slutar 2-0 och Bjärnum blir gruppsegrare.
– Vårt presspel sitter och vi vinner bollen högt. Sedan är det sista tredjedelen som vi måste spetsa till.
Bjärnum är ett bra lag och den värdemätaren vi får idag är ett plus avslutar Osbys Morgan Nilsson.

Det är fortsatt spel i DM för IFK Osby men hur och var är vid skrivande stund oklart.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.