IFK Osby – Vilans Bois

IFK Osby´s Benjamin Blomstrand Persson har gjort (4)-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Vilan Bois. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Div 5 NÖ Omg 21
Vilka: IFK Osby – Vilans Bois 5-1 (3-1)
Mål: 1-0 (17′) Melker Engqvist, 2-0 (28´) Kevin Zenthio, 3-0 (33´) Benjamin Blomstrand Persson, 3-1 (34´) Emil Ashoor, 4-1 (78´) Benjamin Blomstrand Persson, 5-1 (85´) Kevin Zenthio.
När: 1 okt 2022
Var: Osby IP
Publik: Ett 40-tal och ett gäng på ”snikens-parkering”.
Text och bild: Peter Reimer

Stabil seger i sista

Sista seriematchen för säsongen och IFK Osby ska spela en egentligen obetydlig match mot Vilans Bois som redan säkrat sitt div 5 kontrakt nästa säsong. För IFKs del väntar kval.
Redan första minuterna läger Osby ribban högt och styr matchen med bra passningsspel och bollinnehav.

IFK Osby´s IFK Melker Engqvist gör 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Vilan Bois. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Klockan har precis passerat 17 minuter när Melker Engqvist dundrar in 1-0 på ett skott från höger.
Det är lite uppgivet från Vilans målvakt som klagar på sin backlinje.
Nästan halvtimmen spelad och Osbys Kevin Zenthio krånglar sig in mot mål från vänster och kan utöka ledningen till hemmalaget till 2-0. Det känns oerhört stabilt och tänkt om Osby haft detta spelet innan på säsongen.
33 minuter på uret och Benjamin Blomstrand Persson sätter säker in 3-0 till hemmalaget och var det stabilt innan så blev det inte sämre nu.

IFK Osby´s Kevin Zenthio har gjort 2-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Vilan Bois. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I halvleksvilan är det en frustrerad Vilans tränare som håller låda vid avbytarbåset. Vad som sas där ska jag inte ens skriva här men laget måste ha känt sig väldigt peppade att gå in och spela andra halvlek, NOT.
Efterspelet på en hörna av Vilan krånglar sig bollen in och helt oväntat har gästerna reducerat, 3-1.
Runt 70-strecket får Alvin Palmgren först ett och sedan ett gult till efter lite tufft spel. Det blev till att syna det röda och sätta sig på bänken.

Med 10 man på planen är nog ingen orolig runt Osby IP efter det bländande spelet laget visat upp.
Vi närma oss 80 minuter och Herr Blomstrand håller sig framme igen med en riktig ”vristare” som är otagbar för Vilans målvakt Hussein Munhel. Uttökt med en mindre, nu 4-1.
Med fem minuter kvar kommer Kevin Zenthio fri med målvakten från vänster och lyfter bollen snyggt över målvakten och kan snyggt glidtackla in spiken i den berömda kistan, 5-1.

Vilan BoIS´s Johan Tinné som sedermera får rött kort för oacceptabelt uppträdande i diskussion med domare Jimmy Christiansson efter fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Vilan Bois. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I slutet och efter matchen utspelade sig nog det mest oacceptabla uppförande jag skådat på en fotbollsplan. Vilans Tränare attackerade både sina egna spelare och domaren verbalt med de mest osmakliga saker. Det blev först ett gult och sedan även ett rött för Vilans-tränaren. Tränaren har tidigare blivit avstängd från liknande händelser. Jag hoppas innerlig att personen i fråga blir portad från att beträda en fotbollsplan i framtiden. Sådant uppträdande behöver varken fotbollen eller domarkåren.
Nu väntar ett spännande kval för IFK Osby. Men spelar de som de gjorde idag är jag inte nervös ett dugg. Då kirrar de div 5 kontraktet galant.

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.