IFK Osby – Hanaskogs IS

IFK Osby´s Rasmus Roslund jublar efter att kvitterat i 96:e minuten under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Hanaskogs IS. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Div 5 NÖ Omg 10
Vilka: IFK Osby – Hanaskogs IS 3-3 (0-2)
Mål: 0-1 och 0-2 Albin Karlsson, 0-3 Victor karlsson, 1-3 Arian Mikic, 2-3 Algot Pramberg, 3-3 Rasmus Roslund.
När: 1 jul 2022
Var: Osby IP
Publik: Bortåt 75 kanske
Text: Roger Engqvist
Bild: Peter Reimer

Idag gör vi sista matchen innan vi tar sommarledigt några veckor. Hanaskog
är motståndet och vi har revansch att hämta från mötet i våras som vi förlorade stort.
Vi saknar Melker, avstängd, Caesar och Alex sjuka, Alvin bortrest och Lindmark skadad och bortrest.
Det kan bli tufft det här även om vi hör att Hanaskog saknar några de också.

1
Vi skaffar hörna efter 10 sekunder. På den nickar Lukas över. Han som gör sin sista match på ett tag då han ska lära sig att ta Putin i örat.

Hanaskog gör 1-0 redan i fjärde minuten genom nyligen hemvändande Albin Karlsson som får en genomskärare och snyggt sätter bollen i Rasmus bortre burgavel.

Hanaskogs IS´s Albin Karlsson har gjort 0-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Hanaskogs IS. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Arian går sen förbi alla på vänsterkanten. Nere vid mållinjen slår han snett inåt till Kevin som skjuter i stolpen.
Hanaskog tar sig fram till en hörna. Alla hoppar på den men ingen når bollen. Helt överraskande dimper bollen ner på Ludwig som med foten får in den i eget mål. 0-2, surt och fjorton minuter på klockan.

Längre boll till Kevin bak backlinje. Skott på volley över. Kanske gick bredvid också.
Efter en halvtimme har vi åtminstone spelat upp oss och har mycket boll.
Frispark till oss då målvakt håller bollen för länge. Indirekt är det och Malte ska slå till Kevin. Muren går tidigt flera gånger om men till slut kan vi skjuta, då i köttmuren och bort.

Halvlek
Lite orättvist är resultatet då bortalaget har haft hyfsat bra utdelning på sina chanser om man säger så. Vi spelar ganska bra tycker vi.

2
Jämn start på andra.
Colin slår en indianare och Rasmus får rädda ett friläge.
Vi spelar bra och Hanaskog har det lite svårt emellanåt.
Då sticker de plötsligt upp och gör 0-3 ganska ologiskt i minut 64.
Direkt efter kommer Kevin på högerkanten in till Algot som skjuter på volley men målvakt räddar.

IFK Osby´s Arian Mikic gör (1)-3 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Hanaskogs IS. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu
IFK Osby´s Algot Pramberg (ej i bild) gör (2)-3 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Hanaskogs IS. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Malte gör en fantastisk prestation på mitten och serverar Arian som rundar målvakt och gör 1-3 i 68:e.
Kroon snurrar sig in i straffområdet men precis innan skott eller passning så blir han av med bollen.
Vi sitter och tycker att det är en rolig och bra match trots underläget. Vi fortsätter dessutom att trycka på.

En hörna jobbar vi oss till och på returen bankar Algot in 2-3. 13 plus tillägg kvar. Vi flyttar upp Lukas och det lämnar lite ytor bakåt. Hanaskog är nära på ett instick.

Klockan tickar snabbt och vi når 90 minuter alldeles för fort. Ett par skador gör att domaren lägger till ytterligare tid.
Vi försöker med alla medel och spelarna offrar sig hänsynslöst. Lukas stukar foten och ojar sig över att den hemmavid förberedande militärträningen nu går åt skogen.
En frispark skakar vi fram ganska långt utanför straffområdet. Jag tror Malte ska skjuta men han och Kevin har andra planer för de tisslar och tasslar vid bollen.

IFK Osby´s Rasmus Roslund har gjort (3)-3 i 96:e minuten under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Hanaskogs IS. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Sen händer sånt som man bara ser på tv. Malte lyfter in bollen i straffområdet och där störtar Rasmus, vår målvakt alltså, fram. Han stöter bollen mot och även i mål. En osannolik kvittering är det i 95:e minuten. En Tv-puckhög på konstgräs har nog ingen upplevt innan och vackert är det. Endast Lukas med sin lindade fot och jag är kvar vid båset, alla andra ligger huller om buller över Rasmus.

Domaren blåser av matchen direkt på avspark och sällan har väl en poäng känts skönare.
Ett gäng spelare ska ha beröm. Algot gör en första halvlek som är magisk. Malte gör en andra som är hur bra som helst. Otto och Lukas är stabila bakåt och resten är ju med på den formidabla resan till kvitteringen.
Det är aldrig över förrän den feta damen sjunger.