IFK Osby ”gjorde jobbet” mot IFK Knislinge

IFK Osbys Viktor Pettersson har gjort 3-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och IFK Knislinge. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osby ”gjorde jobbet” när man besegrade Knislinge. Efter en svag första halvlek fick man bättre ordning på grejorna och vann utan att behöva förta sig.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Favorittippade IFK Osby har såhär långt infriat de högt ställda förväntningarna som finns på laget. 4 raka segrar har laget presterat och mycket talade för en fortsättning av sviten när IFK Knislinge besökte IP under torsdagskvällen. Hemmakamraterna verkar ha fått igång lagmaskinen men frågan är om det inte finns betydligt mer att hämta. Ett intressant möte hur som helst väntade i den lite småkalla majkvällen.

IFK Osbys Robin Andreasson och IFK Knislinges Eric Fredriksson under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och IFK Knislinge. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Den första halvleken är sannerligen inget vi ska notera in i historieböckerna för det fanns så mycket mer att önska. Gästerna inledde respektlöst och bestämt. Med ett presspel som IFK inte kunde reda ut och det berodde mest på att passningsspelet lämnade mycket mer att önska. När man väl kom framåt hade man svårt att dyrka upp Knislinges försvar och trots att man ofta dirigerade spelet kom man inte till farligheter.

Men lite bättre skulle det bli. På en hörna knoppade Hampus Dahl bollen i ribban och bara minuten senare kom ledningsmålet. Max Sandberg stod för förarbetet och Arian Mikic slog bollen över mållinjen, dock inte med särskilt stor marginal.

IFK Osbys Arian Mikic gör 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och IFK Knislinge. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Bortalaget var bollskickligt och farligast när det gällde spelvändningar och på en sådan fick målvakt Gabriel Cehlin Svensson briljera med en fin räddning. Knapp ledning i paus och det fanns en hel del att skruva på för Mattias Nilsson och tränarteamet under pausvilan.
– Vi kommer inte alls upp i nivå under första halvlek. Det kändes segt, lite som om vi gick på 75% och tar saker för givet. Vi snackade i halvlek om att vi måste upp och ingen av oss var nöjda efter 45 minuter. Vi kräver mycket mer av oss själva, förklarar lagkaptenen Max Sandberg sitt lags uppträdande.

IFK Knislinge spelare gör självmål under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och IFK Knislinge. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Direkt efter pausen visade hemmalaget att man hade haft ett gott snack. 2-0 kom nästan bums och det var efter en fin insats från Alexander Saistam som bollen gick i nät via ett självmål. Viktor Pettersson fortsatte på inslagen väg då han såg till att göra nästa IFK-mål. ”VP” lät bredsidan tala och smekte bollen finurligt utan chans för målvakten.

IFK Osbys Viktor Pettersson gör 3-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och IFK Knislinge. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

En snabb reducering signerad Knislinge spelade mindre roll då Max Sandberg började visa upp sina färdigheter. Två mål av högsta klass, där det sista var värt hela entrépengen, värmde publiken som nu kunde räkna in ytterligare en trepoängare för sitt lag. Men en sak är klar, det finns fortfarande mycket mer att kräma ur det här talangfulla laget.
– Det var sköna mål. Första är lite tur men det andra är bättre. Vi vet vad som krävs för att vara med i toppen och det ser man efter första halvlek. Tar vi matcherna för givna så kommer vi inte få något gratis. Det finns mer att ta av, lovar målsprutan Sandberg.

IFK Osbys Max Sandberg har gjort (5)-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och IFK Knislinge. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu