Glimma HK – Åstorps IK

Åstorps IKs Samuel Ingvarsson har gjort 4-(5) under ishockeymatchen mellan Glimma HK och Åstorps IK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hockeytrean Södra E
Vilka: Glimma HK – Åstorps IK 5-6 (1-3, 2-1, 2-2)
Mål: 0-1 Simon Svensson, 0-2 Samuel Ingvarsson, 0-3 Sam Roos Mårtensson, 1-3 Melvin Björkman, 2-3 Oscar Alricsson, 2-4 Andrée Persson, 3-4 Fredrik Hansson, 4-4 Felix Melin, 4-5 Samuel Ingvarsson, 4-6 Anton Larsson.
När: 2 okt 2022
Var: Trollarinken
Publik: 130
Text och bild: Peter Reimer

Åstorp vann seriepremiären

Hemmamatch tog sig ner till Trollarinken för att bevaka grannen Glimma Hockey när de hade seriepremiär mot Åstorps IK.
Första perioden verkade som om premiärnerverna spelade bägge lagen ett spratt. Det var mycket slarv och felpass och inget bra spel från något av lagen.
10 minuter in i premiären kunde Åstorps Simon Svensson göra 0-1 till gästerna.
Det något hafsiga spelet fortatte och bägge lagen skapade ett och annat farligt anfall.
Runt 16 minuter spelade kunde Samuel Ingvarsson utöka till gästerna, 0-2.
I bara farten minuten senare kunde Sam Roos Mårtensson göra även 0-3 till Åstorp. Lite av en kalldusch för hemmalaget.

Med mindre än 1 1/2 minut kvar av första perioden kunde Glimmas Melvin Björkman tråkla in reduceringen, 1-3.
Inga utvisningar i första perioden men i andra fick ”snickeboa” användas lite flitigare.
2-3 genom Oscar Alricsson i powerplay för Glimma
Fem minuter in får Åstorp straff och Andrée Persson kan enkelt lägga pucken mellan benen på Glimmas målvakt Milton Svensson. Gästerna utökade till 2-4.
Tre minuter kvar av andra och ännu ett powerplay-mål för Glimma. Denna gången genom Fredrik Hansson, 3-4.

Åtta minuter in i tredje kom så kvitteringen för Glimma genom Felix Melin.
Fem minuter kvar och nu började det bli match på alvar och Glimma gick för ett ledningsmål.
Spel i boxplay gjorde saken lättare för hemmalaget då Samuel Ingvarsson gjorde sitt andra för kvällen och gästerna tog ledningen igen och bara minten senare skulle de utöka sin ledning genom Anton Larsson kunde göra 4-6 till gästerna.

Glimma tog ut målvakten och hade inget att förlora. Det gav resultat, när det var 28 sekunder kvar kom reduceringen 5-6 genom Victor Nilsson.
Närmre än så kom inte Glimma denna premiärkväll när 130 personer hade letat sig ner till Trollarinken för att heja fram sitt lag.

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.