Frustration!

IFK Osbys Albin Ekström frustrerad under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

På pappret skulle det bara vara att ställa de nyputsade dojjorna på IP och de tre poängen skulle trilla in på kontot. Men icke sa nicke.

Text och bild: Peter Reimer

Att hemmalaget hade mest boll är ingen överdrift och det var så hela matche i genom. Det passades mellan lagdelarna men det blev aldrig några avslut att nämna. Något jag lade märke till var tystnaden, tystnaden mellan spelare, inget pepp som det brukar vara. Kan bortfallet av Benjamin göra en så stor skillnad?

Fjälkinge IFs Hayder Ali har gjort 0-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Gästerna kunde genom kapten Hayder Ali duka fram några farliga kontringar och redan i 14:e kunde Fjälkinge göra en ganska ostörd kontring där passen satt som på ett snöre och samme Hayder kunde göra 1-0 till gästerna, helt orättvist men det är i målkolumnen matcherna avgörs.
När uret slagit de 30 får gästena frispark i bra läge snett från höger och hade det inte varit för en vaken Linus Lindfors i Osbymålet som får upp näven hade gästerna utökat till 2-0.

IFK Osbys Linus Lindfors med en räddning under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Resten av matchen var det bara en enda stor frustration från hemmalagets sida där det för dagen var ganska snålt med målchanser. Efter timmen spelad tryckte Osby på för en kvittering och de hade bra tryck på gästerna men bolluslingen ville bara inte in.
Fjälkinge tar sin första ”trea” för säsongen och vinner med 1-0.

Fjälkinge IFs Rasmus Ingvert med en räddning under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Reflektion efter 4-5 omgångar och en haltande tabell.
Sibbhult leder med fyra vinster och en oavgjord. Wisseltofta ligger tvåa på samma poäng men med färre mål gjorda. Dock har de inga insläppta, enda laget i serien. Osby har den absolut bästa målskillnaden på +16 men de ligger på en blygsam sjätteplats. Visst de har en match mindre spelad men det får inte halta för länge. Då blir det svårintagligt.

Div 5 Nordöstra Skåne omg 4
Vilka: IFK Osby – Fjälkinge IF 0-1 (0-1)
Mål: 14′ 0-1 Hayder Ali
När:
1 maj 2024
Var:
Osby IP
Publik: Var det uppåt 160? Vild gissning men mycket folk var det.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.