Amanda poängräddare

IFK Osbys Amanda Andersson har gjort (2)-2 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Stehags AIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Inför dagens match är det två lag som är i stort behov av att poängen börjar trilla för att inte halka alltför långt ifrån de andra lagen i tabellen för div 3 östra. Hemmalaget på en elfte plats och dagens motståndare Stehags AIF ligger ett snäpp upp med en pinne mer.
Det blev en kamp om poängen på ett sommarvarmt Osby IP där hemmalaget gjorde en fin upphämtning.

Text 0ch bild: Peter Reimer

Gästerna började första halvlek piggt och skapade ganska omgående några halvfarliga chanser dock utan resultat. Osby hade det svårt att få ordning på spelet och blev en aning nedtryckta. När hemmalaget fick tag i bollen blev anfallet aldrig mer än till mittlinjen där det tog stopp.

IFK Osbys Elsa Lindhe med en räddning under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Stehags AIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hammalagets första rejäla chans dröjde till minut 29 när Linnea Wallenborg fick möjligheten men Stehags målvakt Micaela Ohlson fick sträcka ut rejält.
Halvtimmen spelad och gästerna får hörna och denna gången är det Osbys keeper Elsa Lindhe som för göra en dubbelräddning när en retur får bollen att fara runt i målområdet.
Med bara minuter kvar av första halvleken serverar hemmalagets Jill Nordqvist en fin boll till Liv Kronqvist som bara har att lägga in bollen med den passerar över ribban i stället.

Stehags AIFs Natalie Jönsson har gjort 0-2 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Stehags AIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I andra halvlek har gästerna några fina minutrar där det mesta går rätt och ledningsmålet dröjde på sig inte allt för länge. Det såg ut som ett intränat anfall där Thea Renud lägger en passning från höger och i straffområdet står Natalie Jönsson och väntar på bollen och kan lägga in 0-1 till gästerna. 0-2 bara fem minuter senare var en karbonkopia på 0-1 målet så hur det gick till behöver vi inte upprepa.

IFK Osbys Jill Nordqvist har gjort (1)-2 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Stehags AIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Efter timmen spelad började hemmalaget få ordning på spelet och de tog över mycket av bollinnehavet och skapade några farliga chanser och de ville mer.
Reduceringen hängde i luften och i minut 67 kunde Jill Nordqvist kyligt lägga in bollen efter jobbat sig fri i sista tredjedelen.
Hemmalagets driv lade sig en aning och Stehag kunde skapa några chanser men inget av dessa blev det nätrassel. Hemmalaget gav sig inte utan det var bara en kvittering som existerade.
Vi har nämnt Amanda Andersson vid andra matcher att hon är livsfarlig på topp och det var hon som skulle rädda poängen denna försommareftermiddagen med sitt kvitteringsmål i minut 81.
Lite nervöst blev det när Osbys målvakt Elsa Lindhe välte ut till hörna i 87:e och det blev dubbla dito för gästerna. Men av dessa blev det som tur var inget.

IFK Osby spelare firar efter att Amanda Andersson gjort (2)-2 målet under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Stehags AIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Div 3 Östra Skåne omg 5
Vilka:
IFK Osby – Stehags AIF 2-2 (0-0)
Mål: 51′ 0-1, 56′ 0-2 Natalie Jönsson, 67′ 1-2 Jill Nordqvist, 81′ 2-2 Amanda Andersson