Fördel IFK Osby

IFK Osbys Benjamin Persson har gjort 3-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Bunkeflo FF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Första matchen av två och i kvalet till div fyra skulle avgöras i efterdyningarna av stormen Babet. Blåsten hade lagt sig och det hängde endast ett lätt dis över Osby IP.

Text och bild: Peter Reimer

Första halvleken var ganska jämn men hemmalaget hade mest boll och skötte taktpinnen. I mina anteckningar för första halvlek har jag bland annat noterat att Osbys Kalili som jobbar som en iller på högerkanten och skapar många bra chanser. Hemmalagets David Berg står för halvleken farligaste chans när han måttar ett skott som går i vänster gaveln om Bunkeflos målvakt Ali Alhassan. Lite mer än halvtimmen spelad och gästerna har ryckt upp sig endel och kunnat skapa några farliga chanser.

IFK Osbys Zaher Kalil Inshasi gör 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Bunkeflo FF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Andra halvlek blev nästan bara blåvit. Hemmalaget steppade upp ett par pinnhål och det blev mycket spel på ett mål. Dock hade Bunkeflo ett skott i ribban precis i inledningen av halvleken.
I minut 62 ville hemmalaget ha straff efter en handsituation men i läget efter höll sig Osby Zaher Kalil Inshasi framme och kunde lägga in ledningsmålet. Rättvist på alla fronter då det hängt ett mål i luften länge.

IFK Osbys Arian Mikic gör 2-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Bunkeflo FF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Sjua-nolla på uret och hemmalaget drar upp ett anfall. Max Sandberg med bollen på vänsterkanten ser och en omarkerad Arian snett inåt som bara hade att lägga in den, riktigt snyggt anfall och avslut, 2-0 och det kändes ett lugn i Osbylägret.
Det blev om än mer Osby nu. Målchans på målchans avlöste varandra.
Herr Sandberg ordnar en frispark till vänster om Ali Alhassan. Frisparken slås och frågan är om inte Benjamin Persson får en touch på bollen och styr in den. Från min position (kortsidan vid gästernas mål) kommer jag ihåg att jag tänkte det men mål blev det i vilket fall.

Oklart om Benjamin Persson gör 3-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Bunkeflo FF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hemmalaget bjuder in Bunkeflo i matchen nu. Kan hända de blev bekväma med en 3-0 ledning och slppnade av. Gästerna blev så pass farliga att de reducerade i minut 83.
De sista 10 minutrarna blev riktigt spännande och skulle gästerna lyckas göra ett mål till och få en bättre utgång till returen.
Matchen slutar 3-1 och IFK Osby har åtminstone en halv fot i division fyra nästa säsong. Svaret vet vi efter returen i Bunkeflo nästa helg.