FC blev tillslut för svåra

FC Hessleholm´s Tova Nilsson gör 0-2 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och FC Hessleholm. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

På ett soldränkt Osby IP skulle Osbys damer ta emot grannen FC Hessleholm i ett härligt derby. Efter trevande halvlek visade FC att de är ett par nummer större än hemmalaget.

Text och bild: Peter Reimer

Första halvlek kom en att blev en rätt tam historia och detta från bägge lagen. FC hade dock mest boll och skapade ett och annat anfall. Efter ca 20 minuter spelade blev det ett avbrott i spelet på grund av en skada där FCs Alice Clarinsson tyvärr fick utgå. Lagen kunde samla sig och samtidigt passa på och dricka och kyla ner sig.

FC Hessleholm´s Alice Clarinsson skadar sig under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och FC Hessleholm. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Halvtimmen passerad och hemmalaget får till en av få anfall i halvlek när Jill Nordqvist testar gästernas målvakt Ellen Fischer med ett skott.
Halvlekens absolut farligaste målchans så här långt kom i minut 36 när gästernas Tova Nilsson drar i väg ett skott som går i ramen. De flesta på IP trodde nog att där skulle FC ta ledningen men Elsa Lindhe i Osby-målet hade ramen på sin sida.

FC Hessleholm´s Tova Nilsson med en målchans under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och FC Hessleholm. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

De sista minuterna i halvlek tycket jag att FC ökade tempot något. Anfallen blev snabbare och farligare. Ledningsmålet skulle inte vänta på sig för länge utan gästernas Vanessa Maras slog in en boll från höger och från undertecknads position såg det ut som en chansboll och Maras hade turen på sin sida då den slank in mellan stolpen och Osby-målvakten.

FC Hessleholm´s Vanessa Maras har gjort 0-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och FC Hessleholm. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I andra halvleken kom gästerna ut som ett nytt lag. Mer fart, fler chanser och ett bollinnehav som nästan var hundra procentigt. Osb-spelarna fick jaga mycket boll och det tog säkert på orken.
Det var inte frågan om utan när gästerna skulle utöka och det skulle dröja till minut 55 när en boll från vänster slagen av Linda Arvidsson (osäker) och som styrs av Tova Nilsson och ställer Elsa Lindhe helt i Osby-målet, andra nätrasslet för dagen.

På en hörna från vänster där Viktoria Månsson får sytå helt fritt i boxen kunde bara sikta och skjuta och göra tredje målet för gästerna. Halvleken fortsätter i Hessleholms tecken och har bra tempo i spelet. Hemmalaget får mest slå ifrån sig. I minut 76 lyckas dock hemmalaget får till en hörna som också blir det farligaste Osby skapar under andra halvlek.

FC Hessleholm´s Alma Cederqvist har gjort 0-4 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och FC Hessleholm. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

80 spelade och FC har ett par fina anfall där Moa Oredsson får några fina löpbollar.
Alma Cederqvist skulle med ett bra skott som var otagbar för Elsa i Osby-målet göra fyran för gästerna. Matchen var redan avgjord men FC skulle utöka ytterligare en gång. Denna gången var det Ellie Friis som med ett långskott skulle sätta femman. Tungt för Osby som trillar ner en pinne till åttonde plats och FC tar ledningen i en haltande tabell.