Färdigspelat i DM

Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osby kunde vid vinst i sista gruppspelsmatchen avancera vidare i årets DM men gästerna Lunds BK ville något helt annat. Ett lag som inför dagens match låg på jumboplatsen.

Text och bild: Peter Reimer

10´ Första farliga chansen i matchen står Lund för när de får frispark från höger och gästernas Linnéa Andersson slår bollen över målet. Annars hittills jämn match med något favör till gästerna.

19´ Osbys Amanda Andersson springer sig fri på vänsterkanten och passar in till Jill Nordqvist som skjuter men Moa Axelsson i ”Lunda-målet” räddar.
På kontringen efter Osbys målchans är det gästernas tur att spela upp till en rejält farlig chans som från min position såg det ut som Emma Nilsson räddar på mållinjen.

IFK Osbys Jill Nordqvist med en målchans under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Lunds BK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

29´ Hörna till hemmalaget som inte resulterar till något och Lund kan kontra, den går till hörna, inte heller den resulterar till något nätrassel. Frispark mitt framför Osbys mål och gästerna hade chansen att göra matchens första mål men av den blev det inget.

Lunds BKs Linnéa Andersson efter en missad målchans under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Lunds BK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

32´ Osby har haft några minuter med ett bra tryck på gästerna och det hängde nästan ett mål i luften. Hemmalaget har matchens absolut farligaste målchans men Lund-keepern fick fingrarna på bollen och den gick utanför.

IFK Osbys Amanda Andersson under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Lunds BK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

45´ Ganska jämn första halvlek där bägge lagen haft endel målchanser men fortsatt 0-0 på tavlan.

52´ Lund kan efter några minuters övertag där hemmalaget spelat slarvigt göra 0-1 genom Linnéa Andersson som kommer fri med Elsa Lindhe i Osby målet och lägger den i bortre.

Lunds BKs Linnéa Andersson gör 0-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Lunds BK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

55´ Hemmalaget får inte ordning på spelet och gästerna ”norpar” bollen så fort Osby ska bygga upp ett anfall.

IFK Osbys Ebba Johansson under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Lunds BK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osbys Wilma Nilsson under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Lunds BK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

62´ Osby har mest boll och det blir mycket spel på mitten utan något avslut.

76´ Malva Forsell får dubbla chanser att kvittera.

90´+ 3 Domare Ammar Alkabra blåser av matchen och IFK Osbys äventyr i DM 2024 är tyvärr slut.

IFK Osbys Ebba Svensson efter fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Lunds BK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu