Bergsäker viktoria för kamraterna

IFK Osbys Max Sandberg har gjort 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Winnö IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Klockorna har ännu inte ringt finstämt för herrarna i IFK Osby och det är möjligt att jag låter en aning hård i tonen. Man ska komma ihåg att det ännu är tidigt på säsongen och att ett lag ska spelas ihop men å andra sidan är det de vitblå stora seriefavoriter. Trots ok spel i vissa av träningsmatcherna och även första matchen i DM mot Bjärnum väntar vi nog alla på att maskinen ska börja rulla. Under lördagen var det match mot Vinnö.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

En motståndare som normalt huserar divisionen under bör den offensiva spets som IFK förfogar över börja kugga i samtidigt som defensiven står stadigt. En månad tills läderkulan rullar i Hästveda är en lång tidsperiod men vi ska kunna kräva ett större spel och bättre resultat än vad vi fått se hittills.

IFK Osbys Max Sandberg gör 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Winnö IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osbys tränare Mattias Nilsson och Morgan Nilsson inför fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Winnö IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Det sprudlade inte heller under första halvlek men det fanns väldigt många goda intentioner som borde glädja tränarduo Nilsson. Osby kom mer och mer in i matchen ju längre tiden gick och man kvävde sin motståndare genom att gång på gång vinna tillbaka bollen snabbt. Exakt så som man vill spela och utdelningen skulle komma allt eftersom. Max Sandberg ryckte sig loss från sin bevakning och kunde rulla in det viktiga ledningsmålet och med det började självförtroendet nalkas.


Mycket av spelet gick genom Albin Ekström och det var ett smart drag eftersom han med sin spelintelligens och snabba tanke fann luckor som Vinnö inte han täppa till. 2–0 var elegant då Robin Andreasson kom farande som ett godståg från de bakre leden och via ett väggspel fick friläget som utnyttjades.

På det hela taget en stabil start från hemmalaget som malde på likt en kvarn i skördetid och dessutom stod för en hel del intressanta kombinationer.

IFK Osbys Edi Tahiri gör 3-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Winnö IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Efter pausen var orken slut för Vinnö och IFK kunde briljera med sitt breda register. Det enda snygga målet efter det andra hamnade i nätmaskorna och till sist kunde vi skriva en bergsäker viktoria för kamraterna via 7–0. En seger som kunde varit ett par mål större om man behållit skärpan hela vägen in. Man passade på att lufta hela bänken och visade att man har en bredd få lag kan konkurrera med i serien, den saken är säker.

IFK Osbys Albin Ekström har gjort 5-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Winnö IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osbys Max Sandberg gör 6-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Winnö IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Bergmans tre noteringar från ett iskallt IP:
· Flera spelare saknades i truppen av olika orsaker men glädjande är att Alexander Saistam nu äntligen fått veta vad som spökat i hans lår. Under veckan har mittfältaren försiktigt börjat träna med sikte på att skynda långsamt tillbaka.
· Anton Malm hade en lugn eftermiddag i Osbys mål. Borde han inte haft med sig en termos med kaffe för att hålla sig varm. Borde ha varit en självklarhet och något för lagansvarige Engqvist att fixa inför framtiden. Kanske till och med en god kaka att ha till?
· Det är en ynnest att se Meraj Haidari spela fotboll. Förnämlig bollkontroll, precisa passningar och vass avslutare. Man kan se att han har spelat fotboll på en högre nivå. #9 kommer att vara en nyckel till Osbys spel under våren, det kan vi slå fast.

IFK Osbys Meraj Haiadri under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Winnö IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

DM Grp. 4 2024
Vilka: IFK Osby – Winnö IF 7-0 (2-0)
Mål: 17´ 1-0 Max Sandberg, 36´ 2-0 Robin Andreasson, 48´ 3-0 Edi Tahiri, 55´ 4-0 Meraj Haiadri, 60´ 5-0 Albin Ekström, 62´ 6-0 Max Sandberg, 67´ 7-0 Albin Ekström.
När: 9 mar
Var: Osby IP
Publik: 50 ca.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.