Ebba sänkte Kvidinge

Ebba Johansson sänkte Kvidinge på en minut med dubbla mål i första halvlek.
Men vi tar det från början.

Text och bild: Peter Reimer

Osby chockstartade redan efter 50 sek när Lovisa Nordh Axelsson dundrar in 1-0 för hemmalaget.
Hemmalaget är de som för spelet och har tagit taktpinnen i matchen.
Kvidinge hade inte mycket att säga till om de första 20 men på en kontring från ingenstans kunde Sara Jonasson runda Elsa Lindhe i Osby-målet och kvittera för gästerna, 1-1.

IFK Osbys Lovisa Nordh Axelsson har gjort 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Kvidinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Kvidinge IFs Sara Jonasson har gjort 1-(1) under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Kvidinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Kvidinge fick bra med energi efter målet och matchen blev rättså jämn.
Gästerna skapade ett par farliga chanser där Elsa Lindhe fick göra ett par räddningar.
Med bara minuten kvar av halvleken skulle hela matchen vändas till hemmalagets fördel.
Ebba Johansson höll sig framme på en retur och kunde föra hemmalaget till ledning.
Inte nog med det. Sekunder senare, på ett inlägg från höger kunde samme Ebba stå omarkerad och nicka in 3-1 till hemmalaget. Tungt avslut på första halvlek.

IFK Osbys Ebba Johansson gör (2)-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Kvidinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osbys Ebba Johansson har gjort (3)-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Kvidinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Andra halvlek är igång och det är åter igen hemmalaget som för spelet. Tycker att passningsspelet ser en aning bättre ut nu för Osby. Stabilare bollinnehav, farligare framspel och högre tempo.
Efter ett antal försök fick Lovisa Nord Axelsson utdelning, i minut 70 körde honom kringelekrok i straffområdet och kunde tillslut göra 4-1 till Osby. Kvidinges målvakt var allt annat än nöjd med sina backars jobb och hon påtalade det högt och tydligt.

IFK Osbys Lovisa Nordh Axelsson gör (4)-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Kvidinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Kvidinge gav dock inte upp utan körde på för att kunna reducera. Sista 10 var det gästerna som skapade mest. Osby spelade lite på resultatet och försökte mest att klocka att gå.
Gästerna lyckas inte få in någon reducering trots att domare Djavit Arucaj hade lagt på fem minuter på uret. Osby vinner och får de så viktiga tre poängen in på kontot och åker upp ett par pinnhål i tabellen.