Delad poäng på Nillavallen

På ett solig men något kylslaget Nillavallen var det dags för division 6 fotboll denna kväll när Jägersborgs IF som spelar hälften av sina matcher i Verum skulle möta grannen Röke IF. Bägge lagen håller till i den nedre regionen av tabellen och varje poäng är viktig för att kunna klättra några placeringar.

Text och bild: Peter Reimer

Första halvlek startade hyfsat bra. Lagen kände lite på varandra och det var lugnt på planen.
Tycker dock att hemmalaget hade mest boll men skapade inget farligt.
10 minuter spelade och från en omarkerad position kunde gästernas Albin Persson få en passning och fri autostrada mot Hampus Gadd i Jägersborgs-målet, enkelt kunde han lägga in ledningsmålet. En aning oväntat med mål blev det.
Jägers fortsatte att skapa ett par chanser utan nätrassel när ännu ett friläge för gästerna.
En nästan snarlik situation som ledningsmålet, fast denna gången var det Rökes Johan Fransson som fick fri lejd mot Gadd och kunde göra mål nummer två för gästerna. De hade haft två chanser och gjorde mål på bägge, 100 procent utdelning så att säga.

Röke IFs Albin Persson gör 0-1 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Sedan hände något. Vet inte om det var frustration från hemmalaget sida eller det var bägge lagen som trissade upp stämningen, tufft blev det. Hårt fysiskt spel, snudd på handgemäng vid vissa situationer. Rökes målvakt fick ta några rejäla tacklingar från hemmalaget Johan Holmén.
Första ett inägg som nästan går in i mål som Holmén och Peltonen går upp i duell. Peltonen i målen och bollen utanför. Fem minuter senare var det dags igen. Ett inlägg som Peltonen planerade att boxa ut men där kom Holmén som ett jehu och kollisionen är ett faktum och Peltonen i backen och tappar andan.

Jägersborgs IFs Johan Holmén och Röke IFs André Karlsson Peltonen kolliderar under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Röke IFs André Karlsson Peltonen har tappat andan under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Inget av lagen har väl något briljerande spel utan det är mest en kamp och den som får bollen drar för ett anfall med målet som sikte.
I ett anfall med knappa fem minuter kvar av första halvlek får gästernas Oskar Nyberg en rejäl bröstvärmare av hemmalagets Ted Rosqvist vid en duell och blir liggandes en stund.
Första halvlek slut och tur är väl det så att spelarna i bägge lagen kunde lugna ner sig efter denna skogshuggar-fotboll och dagens domare Max Fransson med sina kollegor kunde ananas ut en stund efter en späckad första halvlek.

Jägersborgs IFs Ted Rosqvist och Röke IFs Oskar Nyberg under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I andra halvlek är det snudd på 100 procent bollinnehav av hemmalaget. De styrde spelet helt och passade och gjorde några eller rättare sagt många försök till reducering.
Efter 65 minuters spel blir Jägersborgs Adam Idström nedriven i straffområdet och domare Fransson tvekade inte, straff för hemmalaget.

Jägersborgs IFs Adam Idström gör (1)-2 på staff under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Det feasta på Nillavallen trodde nog att nu skulle målen rasa in men så blev det inte.
Hemmalaget skapade inlägg, frisparkar, hörnor ”you name it” utan att få in bollen i nätmaskorna.
Det skulle dröja till 84 minuten i en tilltrasslad situation som Vidar Andersson skulle bli sist på bollen och kunde lägga in kvitteringen. Hemmalaget gick för ett ledningsmål direkt men det ända som blev någorlunda pulshöjande var att Bulut Bahceci avslutade kvällen med att syna det röda och fick se de sista minutrarna från sidan av planen.
Kan tycka att oavgjort var ett rättvist resultat. Inget av lagen var särskilt bra, Röke gjorde två mål på deras två farligaste chanser och hemmalaget gjorde ”bara” två på alla sina chanser.

Jägersborgs IFs Vidar Andersson har gjort (2)-2 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

År det några som ska ha beröm och gjorde en bra match är det Max Fransson och hans assiserande domare Martin Nilsson och Felix Hofflander. För utan deras lugn och beslutsamhet skulle denna härliga vårkväll sluta i ett ”bunkagille” på Nillavallen.

Domare Max Fransson, Martin Nilsson och Felix Hofflander inför fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu