Det var långt ifrån snyggt, det var långt ifrån stabilt.


Det var långt ifrån snyggt, det var långt ifrån stabilt, men likväl tog IFK Osby greppet om playoff-mötet med Brösarp under onsdagskvällen. En godkänd andra halvlek såg till att matchen vände till det svartklädda lagets favör (bortadräkterna).
– Sjukt skönt att kunna vinna matchen och ta serien hem till Osby IP där vi kan spela riktig fotboll, analyserar Lukas Andreasson som var en av matchens förgrundsfigurer.

Text och bild: Andreas Bergman

Höstens rusk hade satt sina klor i norra Österlen och vi ger oss in i den mörkaste av årstiderna. På tal om mörkt så hade inte Brösarps normala spelplan något ljus och därmed förflyttades matchen till träningsplanen nere i skogen som troligtvis inte hyst matcher på många år. Lervälling, svagt elljus och en gräsmatta hal som is väntade de båda lagen och det var inget som gynnade våra vänner från nordöst.
Höstens rusk hade satt sina klor i norra Österlen och vi ger oss in i den mörkaste av årstiderna. På tal om mörkt så hade inte Brösarps normala spelplan något ljus och därmed förflyttades matchen till träningsplanen nere i skogen som troligtvis inte hyst matcher på många år. Lervälling, svagt elljus och en gräsmatta hal som is väntade de båda lagen och det var inget som gynnade våra vänner från nordöst.


Första halvlek var en jämn historia till den grad att inget av lagen imponerade särskilt mycket och det var svårt att få till något särskilt spel i vätan. Det blev som farligast när det kom skott utifrån och detta var något som Osby nog borde utnyttjat klart oftare. Annars en slätstruken start på matchen från gästerna där felpassningar blandades med tokiga beslut och dålig tajming. När man för en gångs skull skaffat sig ett grepp om händelserna och hemmalaget gick på knäna slarvade man å det grövsta och vips var Brösarp i förarsätet precis innan domaren tutade för korv och kaffe.Fortsättningen blev åtminstone lite roligare, om man var från bortasupporter. IFK började få lite stil på sina vågor av anfall och med det luckrades Brösarps försvar upp bit för bit. När skarpheten i anfallet inte gick i lås fick en mittback kliva fram och som han gjorde det. Lukas Andreasson piskade in kvitteringen via ribban sedan han fått en munsbit till passning från Melker Engqvist som i all iver fångat upp en rekyl från en hörna. Målskytten beskriver händelsen:
– Alltid skönt att göra mål. Bra inspel av Engqvist och efter en halvdålig touch trycker jag in den via ribban. Det finns ingen bättre känsla.Osby noterade att höga bollar kunde skapa problem och på just en sådan fick Alvin Palmgren kalufsen på bollen och stötte densamma in i nät till jubel från den tappra bortaklacken i kylan.

När vi närmade oss slutvisslan satte österlenarna full fräs framåt och det osade katt flera gånger om när de gröna pumpade in boll efter boll på vinst och förlust i straffområdet. Lyckligtvis utmynnade detta inte i någon nätkänning och ledarstaben med Mattias Nilsson i spetsen kunde andas ut och se fram emot retur hemma på IP under lördagseftermiddagen.
– Det var en grisig match men vi har vinnarmentalitet, vi vill verkligen vinna. Vi tar tag i det i andra halvlek efter käftsmällen i första och steppar upp. Men vi måste spela smartare och inte låta lura oss i några fällor, då vinner vi detta, avslutar Andreasson.

Bergmans tre spaningar från gyttjan:
· Jag har sett bilar stå utanför Osby IP med folk som fryser och inte vill betala inträde men frågan är om inte två Brösarpsbor inte tog saken ett steg längre. Varför inte köra in sin kombi in på arenan och helt sonika ställa den intill sidlinjen? Ingen dum idé alls skulle det visa sig när man både undvek kyla och regn.
· Denna matchserie ska IFK kunna vinna utan några större problem främst med tanke på att IP bjuder på en plan av bättre kvalitet. Planen i Brösarp var rena cirkusföreställningen och till det adderat ett elljus som gjorde en mörkrädd så borde matchen aldrig ha spelats under dessa omständigheter. Bakläxa!
· Seriekollegan Sibbhult visade även de att formen från slutet av serien sitter i. Hemma på Färevallen brottade man ner Glumslöv i första bataljen efter säkra 2-0. Tänk vilket lokalt getingbo vi kan få i division fyra om allt vill sig väl.


Kval div 4 omg.1
Vilka:
Brösarps IF – IFK Osby 1-2 (1-0)
När:
22 sep 2023
Var:
Utsikten IP
Publik:
Gissningsvis 75 personer och en lekfull hund.