Semester och uppehåll på himmafotbollen, då är det ju ett perfekt tillfälle att gå på lite superettan-fotboll och på nån arena man inte besökt innan.
Sjätte arenan, Vångavallen.
Vångavallen invigdes 1933 och har en kapacitet på 7357.

Från ett nästintill fullsatt Gamla Ullevi till ett inte riktigt så fullt Vångavallen.
Kvällens toppmatch mellan Trelleborgs FF och Halmstads BK i Superettan hade allt för en lyckad kväll, härligt sommarväder, öltält med trubadur och en publiksiffra på 1720 vilket är bra men tanke på att de ligger på ett snitt på 1061.

Skulle Trelleborg ta tre pinnar och hålla sig kvar i toppskiktet eller skulle Halmstad rycka ifrån i toppen?Hemmalaget fick dock smolk i bägaren redan i 7:e minuten när gästerna gjorde 0-1. Efter det böljade matchen fram och tillbaka med chanser för bägge lagen. Stod första halvlek i Trelleborgs-klacken och de hade bra tryck för att lyfta sitt lag.
Efter lite mer än timmen spelad gjorde hemmalaget självmål och uppförsbacken blev något brantare.
Halmstad gjorde ytterligare två mål och vann bataljen med 4-0.
Halmstads-klacken firade både segern och målvakten Malkolm Nilsson Säfqvists födelsedag.

Text och bild: Peter Reimer