Trepca var ett par nummer för stora

Trepca FCs Erjon Rama gör 0-2 under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och Trepca FC. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Nu vet även Wisseltofta IF hur det känns att förlora i herrfemman. Man stötte på patrull i toppmötet med Trepca hemma på Åvallen där gästerna var starkast efter framförallt en fin första halvlek.
– Det är två bra lag som möts men de är väldigt spelskickliga, berömmer Alfred Nilsson i Wisseltofta.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

När jag såg Wisseltofta träna i januari på ett kallt Osby var jag säker, det här laget skulle få stora problem att under säsongen hålla sig kvar i femma. Men man har knutit nävarna, höjt nivån och visat att man verkligen hör hemma i serien. Med råge!

Wisseltofta IFs Johan Holmén efter en missad målchans under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och Trepca FC. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Så när serieledande Trepca kom på besök i seriens åttonde omgång var det således en ren toppmatch även om det fortfarande är tidigt på säsongen. Bortalaget inledde med ett snabbt och vägvinnande passningsspel samtidigt som det gick undan när man satte kurs i offensiv riktning. Skyttekungen Erjon Rama fick första ordet när han gav sitt lag ledningen via stolpen. Efter målet växte tuppkammen på Wisseltofta som kom fram i ett par hyfsade anfall. Men Rama skulle åter visa upp sina färdigheter precis före paus då han löpte sig fri och var iskall i avslutsögonblicket.

Trepca FC spelare firar efter att Erjon Rama gjort 0-2 målet under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och Trepca FC. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Matchen anfall gav hässleholmarna ett utökat försprång efter pausvilan. Bollen gick som på ett snöre och matchen bäste spelare Rahel Omed Nader kunde stöta bollen i öppet mål. Den tidigare Hässleholms IF-spelaren hade en fot med i det mesta som Trepca skapade. En klasspelare helt enkelt.

Trepca FCs Rahel Omed Nader gör 0-3 under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och Trepca FC. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Skulle då Wisseltofta ge upp slaget? Så funkar det inte i blå-vita kretsar. Man satsade allt framåt och skapade den ena farligheten efter den andra utan att sätta kronan på verket i form av mål. Stolpträff, fantomräddningar och flera andra fina möjligheter men det ville sig inte denna kväll. Istället kunde Trepca utöka på matchens sista målchans.
– Jag tycker ändå att vi gör en helt okej match men får inte till det i de avgörande besluten. Vi får bita i det sura äpplet, någon gång måste vi förlora.

Vad är den stora grejen med att Wisseltofta inlett serien så pass bra som man ändå gjort?
– En fruktansvärd laganda och vår inställning. Jag tror att det är en stor del i vår fina start, förklarar Alfred Nilsson.

Wisseltofta IFs Alfred Nilsson och Trepca FCs Edison Aliu under fotbollsmatchen mellan Wisseltofta IF och Trepca FC. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Tre spaningar från Åvallen:
· Navet i Wisseltofta är Albin Jönsson och han har varit frånvarande ett par matcher då han är på resa. Jönssons farande, flängande och sammankopplande egenskaper är det som Wisseltofta saknade för att kunna störa serieledaren just nu. Samt skärpa och medgång i avsluten. Annars gör man många saker bra.
· Kvällens domare, Pontus Jönsson, dömer allt mellan himmel och jord i Osby med omnejd. Det är en blandad kompott. Ena stunden med bra bedömningar för att sedan inte alls få ordning på situationerna. Jag må vara hård i min bedömning men jag tror det är nyttigt att inte få samma domare till varenda match. Detta för att underlätta både för spelare och domarna själva. Dock en bättre insats från Jönsson ikväll än den i Hästveda i måndags.
· Det var ännu en fin kväll på Åvallen. Nästa gång det bjuds upp till dans är det matchen vi alla sett fram emot. Kampen med stort K när derbyportarna öppnas på vid gavel när IFK Osby kommer på besök. Låt oss hoppas på ett nytt publikrekord och en match som vi kommer minnas länge och väl.


Div 5 Nordöstra Skåne omg 8
Vilka: Wisseltofta IF – Trepca FC 0-4 (0-2)
Mål: 0-1 29′, 0-2 45′ Erjon Rama, 0-3 47′ Rahel Omed Nader, 0-4 91′ Mohammed Mustafa Koukli.
När: 16 maj 2024
Var:
Osby IP
Publik:ca 100

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.