Sigge matchhjälte i derbyt

Osby IKs Sigge Blomqvist har gjort (4)-3 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Diö Hockey. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Ja kvällens derbydrabbning mellan Osby IK och Diö Hockey blev så där spännande som man hade önskat. En kväll att minnas och framförallt har Sigge Blomqvist skrivit in sig i OIK-boken.

Text och bild: Peter Reimer

Första perioden var det hemmalaget som spelade den bästa hockeyn och redan efter 5 minuter gjorde Robin Mendelson 1-0 til OIK. Inte helt oväntat. Perioden går lite i stå och inget nämnvärt händer mer än att Albin Blomqvist åker ut för att lyft pucken upp i skyddsnätet.

Osby IKs Robin Mendelsohn har gjort 1-0 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Diö Hockey. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Min kollega Bergmans spåkula inför den andra perioden slog in och Osby tappade sitt fina spel och Diö fick komma in i matchen och 6:48 in i andra akten kvitterade gästernas Omar Mirza.
Bara tre minuter senare tog gästerna ytterfilen och körde om genom samme Herr Mirza, 1-2 på resultattavlan. Diö slog inte av på takten, de hade bra flyt nu och hemmalaget lite vilse. 1-3 kom också inte helt oväntat genom Sebastian Blomberg. Vad hände?
I ett powerplay skulle Osby få ett psykologiskt mål då Colin Holmström höll sig framme och kunde göra 2-3.

Diö Hockeys Mirza Omer har gjort 1-(1) under ishockeymatchen mellan Osby IK och Diö Hockey. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Osby IKs Colin Holmström gör (2)-3 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Diö Hockey. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Det var ett ”nytt” hemmalag som kom till sista akten. De hade bestämt sig att de skulle vända på detta. Första halvan av perioden hände det dock inte mycket. Men när Colin Holmström kvitterat till 3-3 började det hända grejor. Osby hade haft ett bra spel och fick utdelning.
Med fyra minuter kvar skulle kvällens matchhjälte stiga fram. Assisterad av storebror Albin skrinnade Sigge Blomqvist fram och gjorde sitt första A-lagsmål och viktigare än så här kan det nog inte bli.
Hemmalaget hade vänt skutan och nu stod det 4-3. Vilket också blir slutresultatet.

Osby IKs Sigge Blomqvist gör (4)-3 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Diö Hockey. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu