Osby orkade inte hela vägen

Ronneby IKs Samuel Bengtsson har gjort 2-(3) under ishockeymatchen mellan Osby IK och Ronneby IK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Seriepremiär för hockeytrean och Osby IK tog emot Ronneby IK i Hangaren. Efter en bra start tog orken slut för ”de röe” och gästande Ronneby drog det längsta strået.

Text och bild: Peter Reimer

Första perioden var det Osby som dominerade och hade ett stabilt spel. Laget kändes som ett sammansvetsat kollektiv trots att det fattades ett gäng spelare så som Daniel Petersson, Hugo Widenberg Larsson, Jackson Bohan, Robin Andreasson och Elias Olsson.
Inkallade för dagen var Robin Holmgren, lillebror Abbe Holmgren och OIK-bekantingen Oscar Almberg. Ska nämna att Anton Malm kom lagom till andra perioden direkt från en bortamatch med IFK Osby där att vaktat målet.
Hemmalaget fick utdelning av sitt fina spel två gånger om innan de 20 hade passerat. 1-0 stod Robin Mendelsohn för och ”tvåan” fixade Kasper Forsell.

Osby IKs Kasper Forsell har gjort 2-0 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Ronneby IK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Andra perioden var Ronneby piggare. Gästerna kunde reducera efter bara fyra minuter när Osbys nyförvärv Nahon Teshome åkte ut för hooking. Resten av perioden var det mest Hawaii-hockey. Bägge lagen hade powerplay och skulle kunna göra något vettigt utav det, men nåt mer mål andra blev det inte.

Osby IKs Colin Holmström med en målchans under ishockeymatchen mellan Osby IK och Ronneby IK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I tredje perioden var det Ronneby som steppade upp nåt snäpp och Osby hittade aldrig tillbaka till det fina spel de visade upp i första. Gästerna kunde inom loppet av 35 sekunder gå från en kvittering genom Jakob Håkansson till en ledning till 3-2 där Samuel Bengtsson fick trissan bakom Albin i Osbymålet. Hemmalaget hade chansen att kvittera när det blev spel fem mot tre men det ville sig inte. Sista chansningen var att plocka ut Albin och spela 6-5 men Jacob Erlandsson ruffade åt sig pucken och kunde sätta den berömda spiken, 2-4.
Två som gjorde ett bra jobb idag och som ska få ett extra plus är målvakterna Albin Jönsson och gästernas Rasmus Grimlund.

Med dessa förutsättningar tycker jag Osby gjorde det bra. Visst, orken tröt kanske en aning i slutet men skulle de vara ett fulltaligt lag hade förmodligen matchen sett annorlunda ut.

Ronneby IKs Casper Karlsson gör 2-(4) under ishockeymatchen mellan Osby IK och Ronneby IK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu