Osby IK – Tyringe SoSS (J20)

Viktor Andersson har gjort (1)-1 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Tyringe SoSS i J20 Div 1E. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

J20 Div 1E omg 7

Vilka: Osby IK – Tyringe SoSS 4-1 (0-1, 3-0, 1-0)
När: 26 okt 2021
Var: Osby Ishall
Mål: 0-1 Isac Heingard, 1-1 Viktor Andersson, 2-1 Kasper Hallengren, 3-1 Abbe Holmgren, 4-1 Guy Rozin.
Publik: 150
Foto: Peter Reimer
Text: Andreas Bergman

Osby steppade upp och blev derbyvinnare!

Det är nåt speciellt när det vankas derby och alldeles extra speciellt i nordöstra Skåne när Osby och Tyringe drabbar samman. På onsdagen var det klubbarnas äldsta juniorer som stred på klassisk mark, nämligen ”Hangaren” i Osby. OIK låg före matchen placerad i mitten av tabellen och Tyringe på jumboplats. Båda lagen således poängtörstande inför fortsättningen och stor prestige stod givetvis på spel.

Första perioden var relativt jämn med två lag som försökte bygga upp ett vägvinnande spel. Det var kamp över hela banan och tätt spel där ingen ville vika en tum. Tyringe skaffade sig dubbla chanser i numerärt överläge och på den andra lyckades man spräcka målnollan. Isac Heingard fick slag på pucken framför målet och pucken seglade upp i högra krysset. OIK krigade på offensivt men trots några chanser av god valör både för Viktor Andersson och Emil Pettersson höll sig hemmanollan intakt och det var fördel Tyringe efter de inledande tjugo. Tungt besked för Osby var när Axel Lindgren tvingades utgå efter en situation i anfallszon. Centern i förstalinan såg plågad ut och tvingades lämna matchen utan att återkomma. Efter matchens slut kom det lugnande besked.

– Det är en lårkaka. Jag trodde det var värre men det verkar vara muskulärt, berättar Axel efter matchen.

Isac Heingard har gjort 0-1 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Tyringe SoSS i J20 Div 1E. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Andra akten var klart mer sevärd än den första. Osby var laget som steppat upp kollektivt vilket skapade stora svårigheterna för gästerna. 1-1 lät inte vänta på sig och det var av snyggt märke. Rico Marder Velja stod upp fördömligt på blålinjen och avancerade in mot mål där han fann Victor Andersson som var skoningslös när pucken fann hans blad. Kvitteringen gav mer bränsle i Osbys motor då laget fortsatte med ett fartfyllt viljefyllt spel. Ledningsmålet 2-1 gjordes av Kasper Hallengren som stökade in pucken i en rörig situation framför mål. Av bara farten kom också 3-1 då Abbe Holmgren nosade rätt på en retur på skott från Robin Andreasson. Hastigt och lustigt hade Osby vänt på steken och det var helt logiskt med tanke på den fina andraperiod laget presterade.

Kasper Hallengren gör (2)-1 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Tyringe SoSS i J20 Div 1E. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Bortalaget siktade offensivt under starten av period tre men en storspelande Marek Motskevitskus satte käppar i hjulet varje gång Tyringe skapade farligheter. Med sin snabba plockhandske och sitt lugna spel gav han den arbetsro laget behövde och var en stor nyckel till den seger OIK skulle ta. När sedan Guy Rozin ökade på ledningen till 4-1 efter en snygg soloprestation gick luften ur matchen och det blev inga fler fullträffar. Uppdraget utfört – stabil seger. Så stor det i coach Oskar Johanssons papper efter matchen. Han var tillfreds med sitt lags insats under kvällen.

– Vi krigar i 60 minuter och det är en tight match vi vinner. Laget visar tålamod trots att vi har några domslut emot oss. Det är alltid roligt att vinna mot Tyringe, avslutar coach Johansson med ett leende på läpparna.

SURFAR DU MED MOBILEN?
KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE BILD OCH BILDTEXT.