Osby IK – Trelleborgs IF

Osby IKs Danny Liscio gör 1-0 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Trelleborgs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hockeytrean Södra D forts. omg. 5
Vilka: Osby IK – Trelleborgs IF 7-3 (1-0, 4-2, 2-1)
Mål: 1-0 (15:56) Danny Liscio, 2-0 (21:38) Dawson Mckenzie, 2-1 (27:59) Simon Malm, 3-1 (31:09) Jegor Romanov, 4-1 (33:39) Aleksandr Shalamov, 4-2 (34:32) Anes Kararic, 5-2 (39:01) Jokubas Minelga, 5-3 (41:28) Anes Kararic, 6-3 (51:46) Robin Andreasson, 7-3 str (52:26) Danny Liscio,
När: 22 jan 2023
Var: Osby Ishall
Publik: 224
Text och bild: Peter Reimer

Islossning i Hangaren

Det var en tidig seriefinal inför dagens match när Osby tog emot Trelleborgs IF. Lagen har jobbat ihop lika många poäng med endast målskillnad som skilde lagen och till Osbys favör.
Men dagens match blev aldrig den spännande topp-matchen som vi hoppades.
I första perioden hände det inte så mycket mer än att Danny Liscio kunde gör 1-0 till hemmalaget. Ett fint anfall med ett läckert samspel mellan Danny Liscio och Dawson Mckenzie.
Andra perioden ände det desto mer.

Dawson Mckenzie utökade till 2-0 vid ett misstänkt spark men domare Parastatidis friade.
Det blev lite spänning i matchen när Trelleborgs Simon Malm reducerar för gästerna, hans första mål i serien.
Sedan ökade hemmalaget på med både 3-1 genom Jegor Romanov och 4-1 genom Aleksandr Shalamov. Men gästerna gav inte upp så lätt. Trelleborgs Anes Kararic höll sig framme och kunde göra gästernas andra kasse för kvällen, 4-2 på uret. Nu var det match igen.

I powerplay i slutet på andra styrde Jokubas Minelga fint in 5-2 till hemmalaget.
Tredje och sista perioden hade knappt börjat när gästernas Anes Kararic höll sig framme för andra gången ikväll. 5-3 och det kanske skulle bli lite match av detta ändå?
Men Trelleborg fick inte sitt powerplay att fungera trots många minuter en man mer.
Osbys Robin Andreasson kunde genom en backhand göra 6-3, hans första strut denna serien, lyckan var total.

Spiken i den berömda kistan skulle Danny Liscio slå i genom en snyggt lagd straff.
Matchen slutar 7-3 och Osby var det bättre laget utan att undertecknad ska vara partisk. Trelleborg fick det inte att fungera denna kväll.
Det blev tre viktiga poäng för Osby i den fortsatta serien och playoff-platsen.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.