Osby IK – IF Lejonet

Osby IKs Anton Malm har gjort (4)-2 under ishockeymatchen mellan Osby IK och IF Lejonet. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hockeytrean Södra E Omg 16
Vilka: Osby IK – IF Lejonet 6-2 (3-1, 1-1, 2-0)
Mål: 1-0 (01:12) Danny Liscio, 2-0 (05:51) Abbe Nilsson, 2-1 (06:54) Liam Sjunnesson, 3-1 (08:28) Vitezslav Klesla, 3-2 (28:14) Albin Thorsell, 4-2 (39:53) Anton Malm, 5-2 (47:55) Danny Liscio, 6-2 (59:28) Rico Velja Marder.
När: 27 nov 2022
Var: Osby Ishall
Publik: 256
Text och bild: Peter Reimer

Tre tunga poäng för OIK

Osby Ik var i princip tvungen att vinna dagens batalj mot IF Lejonet för att ha en chans att ta sig till alltrean.
Osby drog igång med en bra fart och hade 1-0 efter bara minuten passerad, målet av Danny Liscio.
Abbe Nilsson kom fri efter 5.50 och kunde kyligt utöka ledningen till 2-0 till hemmalaget. Det kändes riktigt trygt. Otur för Oskar Almberg som sjabblade i egen zon och Lejonets Liam Sjunnesson kunde hålla sig framme och reducera för gästerna, 1-2 6.54 in i första.
Hemmalaget skulle utöka till 3-1 innan perioden var över och der genom Vitezslav Klesla.
Andra perioden var ganska tam i jämförelse med första. Kanandes på magen kunde gästernas Albin Thorsell med stor gnutta tur än en gång reducera, 3-2 och det var match igen.
Med bara sju sekunder kvar av perioden kommer Osbys Anton Malm ut från en utvisning, får pucken av Jonathan Classon (?) och kan hur snyggt som helst gör 4-2 till Osby. Kan säga att det målet avgjorde matchen.
Tredje perioden var rätt böljande med chanser från båda lagen men jag tycker att Osby var der bättre laget. En sju åtta minuter in i perioden kunde Osbys Danny Liscio göra sitt andra mål för kvällen och utöka ledningen till 5-2. Lejonet gjorde ett försök att komma i fatt genom att ta ut målvakten, dock utan resultat. Det som hände var att Rico Velja Marder kunde sätta spiken i den berömda kistan och göra 6-2 i tom kasse.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.