Osby IK – Åstorps IK

Osby IKs Aleksadr Shalamov gör (4)-2 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Åstorps IK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hockeytrean Södra D forts. omg. 3
Vilka: Osby IK – Åstorps IK 5-2 (1-1, 4-1, 0-0)
Mål: 1-0 (8:24) Tamas Szekeres, 1-1 (15:59) Hugo Jagaeus, 1-2 (22:16) Andrée Persson, 2-2 (23:58) Vitezslav Klesla, 3-2 (32:16) Danny Liscio, 4-2 (39:29) Aleksandr Shalamov, 5-2 (39:48) Jegor Romanov.
När: 8 jan 2023
Var: Osby Ishall
Publik: 227
Text och bild: Peter Reimer

Osby avgjorde i andra

Nytt år och hockeytrean drar vidare. Osby IK tog emot Åstorps IK i omgång tre.
Första perioden var ganska jämn, varsin utvisning och var sitt mål. 1-0 genom Tamas Szekeres för hemmalaget och kvitteringen stod Åstorps Hugo Jagaeus för.

I andra perioden hände det mesta och det skulle bli den som avgjorde matchen.
Åstorps startade bra med att göra ledningsmålet efter två minuter genom Andrée Persson. Dock dröjde det inte lång tid innan hemmalaget hade kvitterat. Fyra minuter in och Vitezslav Klesla kunde göra 2-2.
Efter det fick hemmalaget ett gäng utvisningsminutrar emot sig. Men Danny Liscio kunde hålla sig framme ”short handed” och trycka in ledningsmålet för hemmalaget. 3-2 efter 12 minuter spelade.
Matchen avgjordes inom 22 sekunder. Först 4-2 av Aleksandr Shalamov, 39:26. Sedan 5-2 genom Jegor Romanov, 39:48. Ridå!

Tredje perioden blev både mållös och nästintill händelselös. Åstorp spelade sex minuter i powerplay helt utan resultat, de spelade helt håglösa. Hade de gett upp matchen?
Osby IK vinner en viktig seger och nu har plats 1 till 4 fem poäng var. Tight är bara förnamnet.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.