Oavgjort i derbyt

Broby IFs Ludwig Svensson och IFK Osbys Meraj Haiadri under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Broby IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Ett knippe oflyt och en stor portion oförmåga stjälpte IFK Osby i derbyt mot Broby. Trots ett enormt bollinnehav lyckades man inte omsätta det i mål och matchen slutade oavgjort 1-1.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Båda lagen hade stort manfall inför bataljen men frågan är om inte Osby vann den ligan. Båda sjuka och skadade spelare i mängd fick se sitt lag ta initiativet från början och ta sikte på ett ledningsmål. Det var nära flera gånger och framförallt var det Adam Idström som var i hetluften med flera stora chanser som tyvärr missades. Broby stred tappert för att freda sitt mål och gjorde det med den äran. Trots ett enormt bollinnehav för kamraterna var det mållöst i paus.

IFK Osbys Adam Idström nickar under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Broby IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

En liknande matchbild var det även i starten av akt två men Osby hade börjat med den fula ovanan att förlora andrabollar och trots att Broby inte skapade några farligheter fick man inte till samma tryck som tidigare. När gästerna fick sin första (och enda) målchans under kvällen small det. Ozzie Bertilsson var siste man på bollen, ett mål som chockade IFK.

Broby IFs Ozzie Bertilsson gör 0-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Broby IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Under en rejält sista anstormning gick Osby för att kvittera matchen men det var dålig skärpa, dåliga touchar och fortsatt dålig skärpa när väl chanser dök upp. Till sist kom dock kvitteringen genom Adam Idström, ett mål han borde gjort under första halvlek. Efter målet var det på vippen att värdlaget fick med sig hela potten men lite typiskt för det läget laget är i just nu stannade det vid nära, väldigt nära. Delad pott blev det till slut, ett resultat som trots den sena kvitteringen, Broby bör vara mest tillfreds med. Vi ska tillägga att det var en imponerande strids och offervilja hos Stefan Hanssons blåa mannar.

IFK Osbys Adam Idström gör (1)-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Broby IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Bergmans spaningar:
· Det var bra med folk på IP under onsdagen. Gissningsvis över 200 åskådare vilket naturligtvis gladde och skapade en fin stämning. Det slets mellan hopp och förtvivlan men det var sannerligen ingen bra fotbollsmatch.
· Lukas Andreasson var tillbaka i Osbys laguppställning igen. Han bidrar med hjärta, vilja och massor av pondus. Gissningsvis trevligt i bistra tider för tränarduo Nilsson.
· Trots en hel del oflyt måste vi konstatera att det inte riktigt kuggar i för IFK just nu. Anfallsspelet blir för lättläst samtidigt som de ledande spelarna inte intar de avgörande rollerna. Det är tidigt på säsongen men man måste snart börja bärga trepoängare. Annars är risken stor att ett talangfullt lag står kvar på perrongen när tåget mot division fyra går.


Div 5 Nordöstra Skåne omg 6
Vilka: IFK Osby – Broby IF 1-1 (0-0)
Mål: 0-1 (68) Ozzie Bertilsson, 1-1 (86) Adam Idström
När:
8 maj 2024
Var:
Osby IP
Publik: Säker 200 om inte mer.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.