Komfortabel seger i sista hemmamatchen

Osby IKs Kasper Forsell har gjort (9)-3 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Lund Giants. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Sista hemmamatchen för säsongen, tyvärr och den hade inte någon större betydelse för varken hemmalaget Osby IK eller gästerna Lund Giants. Det skulle dock bli en minnesvärd kväll.

Text och bild: Peter Reimer

Det var ingen egentligen tvekan om vilket lag som var det bästa. Målskyttet startades redan i minut tre när Daniel Petersson gör ett konstmål som dagen till ära blivit utsedd till ”Årets Hemmamatchspelare”. 2-0 kom efter halva första perioden där Kasper Forsell gör sitt femte mål för säsongen. Gästerna skulle få målkänning när Osby slarvade och Edwin Boij Nilsson kunde lägga in reduceringen. Lagom till pausvilan utökade Osby sin ledning när Robin Andreasson pricksköt från in 3-1.
I periodpausen spelade hockeyskolan match och det var fullt ös på isen med framtidens stjärnor.

Osby IKs Daniel Petersson gör 1-0 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Lund Giants. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Osby IKs Kasper Forsell har gjort 2-0 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Lund Giants. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Osby Hockeyskola spelade match i första pausen under ishockeymatchen mellan Osby IK och Lund Giants. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I andra perioden skulle det dock bli lite nerv i matchen när först Hampus Rasmusson gör 2-3 och sedan kvitteringen genom Gustav Thomasson. Men det har sagts förut, andar akten är inget för Osby IK och det har varit en följetång genom säsongen. Hemmalaget skulle dock utöka med råge inför periodpausen. Först Elias Olsson som från blå borde 4-3 och i powerplay gjorde, få man kalla honom inhoppande men för Osby-publiken inte så okänd Rasmus Söderström 5-3 för att sedan med fyrtiofem sekunder kvar Dominik Chara stå helt fri framför mål och lägga in 6-3, fint framspelad av Rasmus Söderström.
I andra pausen körde Sabine Dori och Ellen Listerud från Osby Konståkningsklubb sina program.

Sabine Dori från Osby Konståkningsklubb körde sitt program i periodpausen under ishockeymatchen mellan Osby IK och Lund Giants. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Ella Listerud från Osby Konståkningsklubb körde sitt program i periodpausen under ishockeymatchen mellan Osby IK och Lund Giants. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Lund Giants Hampus Rasmusson har gjort 3-(2) under ishockeymatchen mellan Osby IK och Lund Giants. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Sista perioden var väl egentligen bara en transportsträcka för hemmalaget. Avsluta säsongen med en vinst och en bra känsla. Noterbart att yngste i Blomqvists-skaran gjorde A-lags debut och fick även gör sitt första mål när han gjorde 8-3. Dessförinnan hade Colin Holmström satt 7-2 målet och som grädden på moset gjorde Kasper Forsell sitt andra för kvällen när den berömda spiken sattes, 9-3.

Osby IKs Olle Blomqvist har gjort (8)-3 under ishockeymatchen mellan Osby IK och Lund Giants. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu