Klasskillnad i DM-slutspelet

IFK Osbys Alvin Palmgren har gjort 2-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Det var klasskillnad på idrottsplatsen under onsdagen när IFK Osby körde över seriekonkurrenten Fjälkinge i DM. Trots att man vilade flera viktiga pjäser varan var helt överlägsen sin motståndare på alla punkter och segern var odiskutabel. Tränare Mattias Nilsson summerade kvällen såhär: 
– 6 eller 7 killar som inte startat på ett tag går in och gör det så här bra. Det märks att vår träningskultur ger resultat. Att man kan komma in och göra det så bra är jag mest glad över.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

IFK Osby stod för en fin insats i helgens seriepremiär. Onsdagskvällen bjöd på DM-drabbning mot seriekollegan Fjälkinge och en chans att visa att det grymma spelet från matchen mot Tjörnarp inte var någon tillfällighet.

Första halvan av matchen var stabil med en touch av briljans. Möjligtvis är jag lite hård i min bedömning för det var spel mot ett mål och det var hemmalaget som stod för att det goda vi kunde ta med oss. Redan i matchminut sex kom ledningsmålet då Arian Mikic blev målskytt elegant framspelad av Ludvig Lindmark som läste spelet fint på mittplan. Lika fint förarbete stod Robin Andreasson för när han fann Alvin Palmgren som bara hade att sätta foten till för att bli matchens andra målskytt.

IFK Osbys Arian Mikic gör 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Osby lät bollen göra jobbet, fann ytor och hade ett vasst presspel som gästande Fjälkinge inte alls var bekväma med. Alltså vann man massvis av bollar på mittplan och kom sedan gång efter annan i omställningar, och fort gick det.

IFK Osbys Alvin Palmgren gör 3-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Arian Mikic tog sig fram till ytterligare ett bra läge men när han brände detta såg han Alvin Palmgren i ögonvrån och den långa anfallaren hade blivit tvåmålsskytt. 4-0 tillverkades på ytterligare ett stiligt vis. Alexander Saistam samspelade med Benjamin Persson Blomstrand och ”Benne” var iskall när läget uppstod.

IFK Osbys Benjamin Blomstrand Persson under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Kamraterna gick till pausvila med fullständig kontroll efter väl utförda 45 minuter.

I halvlek två fortsatte Osby på inslagen väg och det tog inte lång tid innan Anthony Svenning utökade ledningen då han fick kalufsen på en hörna och kunde styra den innanför stolpen. Matchen var sedan länge avgjord och sakta men säkert slog hemmalaget av på både tempo och intensitet. Dock fick vi se ytterligare en hint av klass då Melker Engqvist drog in ett distansskott som målvakten bara fick fingertopparna på.

IFK Osbys Anthony Svenning gör 5-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osbys Melker Engqvist har gjort 6-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

6-1 slutade matchen när den summerades och publiken som trotsade de kalla vindarna för att se distriktmästerskapsfotboll lunkade nog både nöjda och glada hemåt efter Osbys insats. 

– Matchen är rätt lik den i premiären. Vi spelar ut det andra laget och är noggranna i 70 minuter, sen blir det lite slarvigt. Det kan man acceptera men jag retar mig på att vi släpper in ett mål ikväll. Vi ville gärna täppa till bakåt och det hade vi pratat om innan men överlag var det mycket positivt att ta med sig, avslutar Nilsson.
Bergmans tre spaningar:

1. Det blåser ljumma vindar inom Osbyfotbollen. Både damerna och herrarna vann seriepremiärerna och nu DM-avancemang ikväll. Lägg därtill att både Jägersborg och Wisseltofta fick med sig full pott från förra helgens matcher. Glädjande!

2. Ludvig Lindmark var kvällens huvudfigur. Mittfältaren hade inte ett fel under den tiden han spelade och har en formkurva som pekar spikrakt uppåt. 

3. Att Mattias Nilsson har en fantastisk trupp att tillgå visste vi men när han ställer över Max Sandberg, Linus Persson med flera och ändå får ett svar som detta ikväll. Den gode Nilsson bör inte ha några sömnproblem just nu.

DM Slutspel
Vilka:
IFK Osby – Fjälkinge IF 6-1 (4-0)
När:
12 apr 2023
Var:
Osby IP
Publik:
Uppåt 100 kanske.

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.