JIF premiärvann på ett snöigt Lindvallen

Jägersborgs IF´s Adam Idström gör 1-(3) på straff under fotbollsmatchen mellan Treby IF och Jägersborgs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Text och bild: Peter Reimer

Herrarnas div 6 Norra Skåne tjuvstartade i afton med ett derby när Jägersborg styrde kosan mot Killeberg och Treby IF.

Halvlekens första halva var det mest Jägersborg som hade spelet och bollinnehavet. Det skapades dock inga större målchanser. Treby var inte helt ofarliga. De stack upp emellanåt med en halvfarlig kontringar och för det mesta var det hemmalagets Jacob Yngveson som var avsändaren.
Halvtimmen spelad och Jägersborg får en frispark snett höger om Anders Leander i Treby-målet.
Hoppade högst i straffområdet var Johan Holmen som nickade in ledningsmålet för gästerna.
Men säg den glädje som varar. Bara minuterna senare drar Yngvesson iväg vad som verkar ett chansskott och som Christoffer Lundin i JIF-målet redan hade bestämt att den går ut, men stolpe in och kvittering på tavlan.

Jägersborgs IF´s Johan Holmen gör 0-1 under fotbollsmatchen mellan Treby IF och Jägersborgs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Treby IF´s Jacob Yngvesson har gjort (1)-1 under fotbollsmatchen mellan Treby IF och Jägersborgs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Med bara minuten kvar av halvleken sticker Jägersborgs Sami Mwanje från egen planhalva och ser Adam Idström i andra änden av planen och sätter en perfekt passning på foten och denne Idström kan enkelt föra gästerna till ledning inför halvleksvilan.
Vad är ett aprilväder utan snö? Det började lägga sig ett fint lager nysnö på planen när lagen var inne och värmde sig och pratade taktik i halvlek.

Jägersborgs IF´s Adam Idström har gjort 1-(2) under fotbollsmatchen mellan Treby IF och Jägersborgs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I början av andra halvlek hade JIF bra energi och skapade det mesta. Treby fick inte igång spelet riktigt men samtidigt var det HErr Yngvesson som var motorn i hemmalaget.
Timmen spelad och Jägersborg får straff när en Treby-spelare testade på handboll i straffområdet.
Adam Idström id straffpunkten och kan säkert sätta 1-3 till gästerna.
Efter 1-3 målet tappade Jäegrsborg konsertrationen en aning, släppte i Treby i matchen som resten av matchen skulle bli stekheta. De radade upp farliga chanser.

Treby IF´s Henok Merhawi gör (2)-3 på straff under fotbollsmatchen mellan Treby IF och Jägersborgs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

73 minuter på uret och hemmalaget får straff, osäker på orsaken men straff blev det.
Hemmalagets Henok Merhawi lade bollen i snöblasket och… Lundin till vänster… bollen till höger. Hemmalaget hade reducerat och nu blev det match igen.
Treby tryckte på för att kvittera och det var nära ett par gånger.

Med endast tre minuter kvar kom gästernas Dennis Martell farandes på högerkanten, var nästan nere och vände i motljusskyddet hos undertecknad innan han fick iväg ett skott som en Trebyspelare får foten på, självmål, ridå. Matchen slutar 2-4 och Jägersborg plockar premiärens tre poäng.

Jägersborgs IF´s Dennis Martell är arkitekten bakom självmålet till 2-(4) under fotbollsmatchen mellan Treby IF och Jägersborgs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu