Jägers kammade noll

Jägersborgs IFs Johan Holmén efter en missad målchans under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Norra Rörums GIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Var det den saktfärdiga klockan i klubbhuset, som var tre minuter efter och hemmalaget äntrade planen prick 18.45 eller var det de försvunna matchbollarna som gömt sig i domarrummet som fick Jägersborgs IF att komma ur gängorna i dagens match mot Norra Rörums GIF? För målchanser hade de, men mål, icke.

Text och bild: Peter Reimer

Som sagt det var en lätt förvirring innan matchen satte igång och gästerna och domattrion var på plats men inget hemmalag. Klockan i klubbhuset att hamnat efter och det gjorde Jägersborg också inför starten. Inte nog med det. När så matchen skulle dra igång fanns det inga matchbollar. Det hade blivit kvar i domarrummet. Nåväl, matchen drog så småningom igång.

Norra Rörums GIFs Felix Arvidsson och Jägersborgs IFs Ted Rosqvist under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Norra Rörums GIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hemmalaget kändes inte som om de var på tårna direkt eller var de inte beredda på att gästerna skulle driva på som de gjorde. Rörum skapade några bra målchanser som resultat.
Efter ca 15 spelade trodde de flesta att hemmalaget hade tagit ledningen, domare Andreas Drugge gick på den assisterande domarens beslut, fortfarande 0-0.

Jägersborgs IFs Johan Holmén med en målchans under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Norra Rörums GIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Hemmalaget hade tagit över spelet helt nu och radade upp chanser men utan resultat. Medans Rörum körde med ”långa bollar på Bengt” och kontring. Visst, de lyckades ett par gånger och de ca 30 på läktaren höll på att sätta kaffet i vrångstrupen vid några tillfällen.
25 minuter på uret och där kom kontringen med en löpning som ett brev på posten, hemmalagets Rizgar Mahmood Hasan Al Ibrahim skulle förhindra framfarten och drar ner gästernas Mirsad Murina, domare Drugge tvekar inte och pekar på straffpunkten. Flamur Grabanica vid bollen och gör 0-1 till gästerna.

Norra Rörums GIFs Mirsad Murina får en straff under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Norra Rörums GIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Matchen fortskred som innan 0-1 målet. Jägers med mest boll och gästerna slog undan. Det är nu Norra Rörum börja filma och snacka på domare allt mer. Fem minuter kvar av första halvlek och en av alla kontringen började ta form. Hemmalagets Viktor Nordqvist närmade sig för att försvara ”slottet” var av gästernas Jetmir Rama hade tankarna på nästa Oscarsgala och synd bara att han lurade domare Drugge som från sin position bara kunde döma ännu en straff.
Samme Flamur Grabanica vid straffpunkten och 0-2 till gästerna. Helt orättvist men det är som sagt antal mål som räknas i fotboll.

Domare Andreas Drugge pekar på straffpunkten under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Norra Rörums GIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Denna Flamur Grabanica hade inte bara samlat ihop två straffmål, han samlade också på gula kort, vilket han lyckades rätt bra med. Så bra att han fick byta två gula mot ett rött. Duschen nästa.
Det var det sista som hände innan lagen kunde pusta ut i halvleksvilan.

Andra halvlek drog igång, nu med 11 man för hemmalaget och 10 för gästerna och nu var chansen att få hål på Nicklas Liljekvist Bille i Rörumsmålet.
Hemmalaget hade mycket boll och spelade mycket på Mohamad Khaled Kharbo på högerkanten men bollrackaren kom aldrig hela vägen. Dock efter några försök kom samme Mohamad Khaled Kharbo drivandes på högerkanten och närmare och närmare mål, drar iväg ett skott och där kom reduceringen i minut 56. Gott om tid kvar för Jägers att kvittera.

Jägersborgs IFs Mohamad Khaled Kharbo har gjort (1)-2 under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Norra Rörums GIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Gästernas tjat på både domare Drugge och även på hans assisterande tilltog en aning. Kan inte förstå varför man håller på så när man leder med en pinne.
Hemmalaget radar upp frisparkar och hörnor mest hela tiden men den så annars vasse nickspecialisten Idström fick inte någon bra boll att nicka på. Rörum spelade som sagt en man mindre och slog i från sig så gott man kunde. Några gånger när Jägers absolut inte fick ordning på spelet kunde gästerna kontra med ett par farlig chanser där Lundin I JIF-målet fick sträcka ut.

Jägersborgs IFs Christoffer Lundin med en räddning under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Norra Rörums GIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Jägersborg hade bra tryck i grejorna med ett antal farliga chanser till en reducering, men icke.
Klockan började sakteliga gå mot de 90 och gästerna hade snart tjatat hål i öronen på stackars Drugge. De tjatade så pass bra att Jetmir Rama fick även han smaka på det röda när det var bara minuter kvar av matchen.
För hemmalagets del kom de inte längre än till en reducering. Det något slarviga spelet och det där lilla flytet att få bollen dit man vill fattades idag. De tre poängen hamnade istället i Norra Rörum.

En Jägersborgs IFs spelare deppar efter fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Norra Rörums GIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I en fotbollsmatch vinner man snyggt och man förlorar snyggt. Dagens match vinner inte Norra Rörum ett dugg snyggt. Deras beteende under och efter matchen är inget vi vill se på en annars trevlig div 6 match på ett om något kylig men vårfint Jägersborgs IP.