IFKs herrar laddar för träningsmatch


Ishockeyn är i brinnande säsong men i vassen gömmer sig fotbollen och snart är det dags att släppa ut spelarna på grönbete om uttrycket tillåts. Herrarna i IFK Osby är först ut då man på lördag tar emot gästande Älmhult. En fin värdemätare såhär tidigt in på året då kan få en första bild av hur laget ligger till.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Under torsdagskvällen genomförde tränare Mattias Nilsson och hans manskap den sista förberedande tränaren på ett kallt IP. Det var fartfyllt och fysiskt med en och annan liten tjuvsmäll på sina håll. Det märkt att det börjar bli dags, om inte på allvar så en försmak av vad som komma skall längre fram i vår.


Mattias Nilsson är taggad inför lördagens drabbning:
– Det ska bli superkul. Vi har kommit igång bra med mycket folk på träningarna och det har varit bra fart. Jag tycker helt klart att det ser bra ut för att vara i början av februari.


Huvudtränaren har vissa saker som han tycker är särskilt intressanta och därmed viktiga inför Älmhultsmatchen:
– Jag vill se att vi har ett eget spel samtidigt som vi ska kunna pressa vår motståndare. Vinna tillbaka bollen snabbt och våga anfalla. Min tanke är att vi ska kunna matcha dem väl. Vi har fått in bra folk i truppen och den känns stark.


Några skavanker finns i truppen och Mattias Nilsson förklarar läget:
– Max Sandberg räknar jag bort från spel samtidigt som jag har frågetecken för Benjamin Persson, Alexander Saistam och Caesar Lorentzon. Möjligtvis någon till. Men vi är så många i truppen som slåss om platserna så vi kan inte skylla på det.


IFK Osby – Älmhults IF (Lördag 4/2 kl 13:00)

Låt spelet börja!