IFK på vinnarspåret igen

IFK Osbys Anthony Svenning gör 3-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Kvidinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osby är tillbaka på vinnarspåret efter debaclet mot Tosteberga/Nymölla förra veckan där man ”bara” fick oavgjort. Efter regn kommer sol och det blev en stabil seger över Kvidinge IF under onsdagskvällen.

Text och bild: Peter Reimer

Vi ska inte dra ut på det mer än nödvändigt utan vi kan konstatera att det var aldrig någon som helst tvekan att Osby skulle plocka hem de tre poängen. De tog tag i taktpinnen från första minut till att domare Tobias Andersson blåste av efter 90 minuter.

IFK Osbys Alvin Palmgren gör 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Kvidinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Första målgörare blev kvicke Alvin Palmgren som i minut 23 kom fri och kunde runda Kvidinges målvakt Liam Petersen och enkelt lägga in bollen. Det målet var ganska väntat då Osby som sagt haft spelet helt på sina villkor.

IFK Osbys Robin Andreasson har gjort 2-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Kvidinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Mål nummer två var signerat Robin Andreasson som nickar in 2-0 på en frispark (lite osäker) och det var ingen tvekan vilket lag som skulle göra målen i afton.
3-0 kom i andra halvlek och efter lite mer än timmen spelad. Anthony Svenning tricksar sig fri på höger kanten och kan lägga bollen höger om målvakter nära stolpen, otagbar för Liam Petersen i Kvidinge-målet.

Var det någon som var kvick i benen i kväll så var det Arian Mikic som har varit lite skadad under en period och var extra sugen på att trampa ut på IP. Han trampade på så bra att han gjorde hemmalagets fjärde mål efter 67 minuter och det kan väl sägas att det var den berömda spiken. Mikic kommer löpandes på högerkanten och i läge att skjuta och missar defensivt inte, som sagt 4-0.
Gästerna skulle få reducera när vad jag kunde se en bakåtpass som inte var så lyckad i minut 70 och Måns Mårtensson kunde lyfta bollen retfullt över Gabriel Cehlin Svensson och slå den i mål.
Det var dock ingen på IP som trodde att gästerna skulle resa sig och ta upp jakten utan Osby vann konvertibelt med 4-1.

IFK Osbys Arian Mikic har gjort 4-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Kvidinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu