IFK Osby – Vinslövs IF

Malva Forsell gör 1-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Vinslövs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Division 2 Dam Sydöstra Götaland Omg 3

Vilka: IFK Osby – Vinslövs IF 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 (75´) Malva Forsell
När: 14 aug
Var: Osby IP
Publik: ca 50

KampaktigtIdag var det omstart för våra damer i sin division 2-serie. Match mot Vinslövs IF som ifjol spelade i trean.Fritte och Mange har hållit igång träningarna ett tag och det är förmodligen ett taggat gäng som äntrar IP’s gröna gräs. Jag tänkte ge mig på att skriva om tjejernas matcher också men det kommer inte bli varje gång då det inte alltid passar med tider. Men nu kör vi.
1
Redan i andra minuten får Bella i målet göra sitt första ingripande, en riktigt fin parad på ett närskott.
Mot andra buren slänger Elin iväg ett skott som målvakten släpper för att gå ut men det blir farligare än så för den går i stolpen.
Osby får sin första hörna i 14:e minuten. Matilda slår samtidigt som himlen öppnar sig. Bollen letar sig till Elin som bredsidar med vänstern och det ser från mitt håll ut som den går in men en vinslövsspelare som skjulat bak stolpen tittar fram och räddar på mållinjen.
På kontringen efter skjuter Vinslöv i stolpen.
Nu börjar det hända lite och bägge lagen har hittat mer rätt. Osby är det spelförande laget som håller i bollen mer och bättre.
En gammal bekanting i Nilla Forss får en långboll och kommer helt ren med Bella. Hon försöker lyfta över henne men vår målvakt gör återigen en fin räddning. Vinslöv skapar sedan återigen en farlighet men Alva täcker skott till hörna. Fyra hörnor, minst, senare kan Osby spela ut bollen på inspark. Bollen går på ett snöre från Amanda till Jill som slår in från kanten och där kommer Elin som kan stöta in den men hon får inte riktig träff utan det blir en fösare med knapp styrfart precis utanför.
Bella gör återigen en riktig fin parad på ett skott och hittills är hon matchens lirare. Vinslöv och Nilla Forss får återigen skottläge. Denna gången drar hon den i ribbban.
HalvlekDet är en jämn match med chanser på bägge håll. Jag tycker Osby är något bättre men Vinslöv har haft de vassaste chanserna.
2
Osby öppnar andra med att Jill drar på ett skott som målvakten räddar med solar plexus, lyckligtvis med snabb återhämtning. Amanda, vår unga mittfältare som varit riktigt bra så här långt kommer igenom på kanten och skjuter men målvakt räddar till hörna.
Matilda vänder snyggt bort sin försvarare och tar sig in mot mål. Hon avslutar men det här verkar vara målvakternas match för återigen gör motståndarens dito en fin räddning till hörna.
Amanda slår och den är så när att curla in, precis som en hon slog alldeles nyss men då hann jag inte med på tangentbordet.
Och sen, äntligen, kommer ett byte vi sett fram emot. Inte för att Amanda går ut utan för att Filippa återigen kan sätta dobbarna på en gräsmatta i en match. En efterlängtad comeback onekligen.
I 74:e minuten tar Ida ett skott som stryker stolpen. Det första viktiga som hänt på en stund. Det utmynnar i en hörna. Månne tyckte Fritte att skottet borde gått in för Ida blir utbytt. Malva kommer in i stället och vi kan väl ana en viss fingertoppskänsla då Malva dunkar upp returen på hörnan i nättaket. 1-0 känns skönt i detta läget då klockan tickar på.
Forceringen från Vinslöv låter inte vänta på sig men ett blockat skott är det farligaste när fem minuter återstår.
Slut tar det och tre poäng i höstpremiären känns väl bra? En kämpaseger som var tight som en jeansbyxa på 70-talet. Ellen får priset som matchens lirare i Osby, målvakten i Vinslöv fick motsvarande och det var väl bra.

Text: Roger Engqvist

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE BILDTEXT.