Alva Tomasson har gjort (2)-3 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Valinge-Derome DFF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Vilka: IFK Osby – Valinge-Derome DFF 2-3 (0-1)
När: 26 sep
Var: Osby IP
Mål: 1-0 V-D 17´, 1-1 Elin 47´, 1-2 V-D 50´, 1-3 V-D 82´, 2-3 Alva 84´.
Publik:

Det blev en ganska jämn match. Den böljade fram och tillbaka. Det ena laget tog taktpinnen och kunde föra spelet i 10-15 minuter, sedan var det andra lagets tur att föra spelet. 0-1 i halvlek och efter bara två spelade minuter i andra halvlek kunde Elin kvittera. Dock kunde Valinge trycka in 1-2 efter haft en bra tryck på Osby i några minuter, det hängde så att säga i luften. När klockan tickat upp till 82:a kunde Valinge slå in ledningsmålet efter att Osby tappat boll på egen planhalva, 1-3 och det såg rätt tungt ut. Tyvärr fick Ida utgå efter att hon skadat foten i 75 minuten. Men Osby gav inte upp, reduceringen skulle in. Och bara två minuter senare kunde Alva hålla sig framme och gör 2-3. Det blev inte fler mål och slutresultatet blev 2-3. Men det finns en ljusglimt ändå och det är att Osby spelar i tvåan även nästa år. Det är spikat trots att det är en omgång kvar och det är ju jäkla fint. Härlig, stort grattis.