IFK Osby – Oxie SK

IFK Osby klara för div 5 även 2023. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Kval till Div 5 Omg 2
Vilka: IFK Osby – Oxie SK 0-0
Mål:
När: 22 okt 2022
Var: Osby IP
Publik: Nästan hela staketet och ett 10-tal bilar på snikens parkeringen.
Text och bild: Peter Reimer

IFK Osby kan andas ut

Inför dagens sista match i kvalet inför division 5 hade IFK Osby fördel med ett mål från en bortaseger förra helgen. Nu var det vinst eller oavgjort som gällde.
Fösta halvleken var det Oxie som hade det bättre spelet och kunde passa runt och Osby fick jaga boll. Oxie hade fint spel men det resulterade inte i några större farligheter. Så Rasmus Roslund i Osby-målet hade det relativt lugnt.

Oxie SKs Nähar Abdulreza med en brytning under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Oxie SK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Halvtimmen spelad och efter en kollision mellan Osbys Arian Mikic och Oxies målvakt Kristoffer Persson Hellberg blev det ett spelavbrott som störde Oxies fina spel. Följden blev att Osby kunde få igång sitt spel och skapa några chanser. Två spelare som hade en stor roll i att det stod 0-0 i halvlek var Lucas Andreasson och Ludvig Lindmark. Stabila, tunga att möta och gör nästan vad som helst för att bryta bollen för motståndarna.

I början av andra halvlek är det Osby som har matchen helt. De skapar många bra chanser genom bland annat Kevin Zenthio och Alvin Palmgren och det hängde ett eller två mål i luften.
70 minuter på uret och matchen har vänt lite. Oxie börjar bli farliga och nu är det nervöst på Osby-bänken. Vid en farlig situation kommer först en Oxis-spelare fri med Roslund i målet, men målvakten kan täcka, bollen går sedan vidare till Oxie-spelaren Moses Njie som sparkar hål i luften. Där kunde matchen vänt och 0-1 på tavlan. Eller rättare sagt 1-1. Oxies målvakt Kristoffer Persson Hellberg fick göra ett par riktigt brutala räddningar. Kunde blivit både ett och två mål för hemmalaget.

IFK Osby´s Rasmus Roslund får en sko i ansiktet under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Oxie SK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I en situation några minuter senare får Rasmus Roslund i Osby-målet se sitt liv passara i revy när en Oxie-spelare kommer farandes med dubbarna efter bollen varit ur spel. Det blev ”bara” gult kort för det.
Tilläggsminutrarna blev oändligt långa, kändes som domare Arxhent Halili har lagt till en halv halvlek på övertid och när Osby hade bollen försökte de bara få tiden att gå.
Oxie får till en farlig chans till innan Arxhent Halili blåser av matchen och hela Osby kan andas ut.
Det blir spel i division 5 även nästa säsong. Puh!

IFK Osby´s efter det står klart att IFK Osby spelar i division 5 även nästa år. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.