IFK Osby går till kval med en god känsla

IFK Osbys Melker Lundin har gjort 4-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Hanaskogs IS. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osby går till kval med en god känsla. Man hemmaslog Hanaskog på IP efter att ha briljerat under matchens första halva. Nu står en kvalfull tid inför dörren och det ska bli intressant att se om Osby kan göra vad som krävs för att ta sig upp ett steg i systemet.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Kval stundar för IFK Osby men den stora frågan inför seriens sista omgång var om laget skulle placera sig tvåa eller trea i tabellen. En sak som kan spela stor roll när det gäller kvalmotståndare inför kommande vecka då det hela drar igång. För kamraterna var det ett tufft motstånd från redan klara seriesegrarna från Hanaskog, ett läge att steppa upp inför de viktiga matcherna som stundar.

IFK Osbys Max Sandberg gör 1-0 på straff under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Hanaskogs IS. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Matchens inledning blev intressant av många orsaker. Det var öppet spel och flera stora chanser skapades men utan nätkänning. Sedan skaffade sig IFK en straff och då klev Max Sandberg in i handlingen. En säker bredsida och det första viktiga målet var blåvitt.
Man kunde märka att hemmalaget hade mer att spela för, sett till bollinnehav, även om Hanaskog inte alls var ofarliga på sina kontringar. Ett fint inlägg träffade Alvin Palmgrens panna fram till 2-0.
Robin Andreasson inledde matchen lovande på sin mittbacksplats men efter en elegant rusch var han lite väl hård mot motståndarmålvakten och blev utvisad. Dock slog IFK inte av på takten och fortsatte att dominera spelbilden. Sandberg fick ett nytt läge, snyggt serverad av Zaher Kalil, och kunde efter att ha lurat flera försvarare trycka in 3-0 som stod sig till paus. Ett väl utfört arbete i ett utsatt läge av Osbylaget.

IFK Osbys Max Sandberg gör 3-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Hanaskogs IS. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osbys Melker Lundin gör 4-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Hanaskogs IS. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Undertecknad hann knappt ut från värmen innan det small igen och på långt håll kunde man se Melker Lundin ta i för kung och fosterland fram till 4-0. Game over? Långt ifrån! Hanaskog, som sett måttligt intresserade ut, fick nu fart på trumpinnarna. Reduceringarna haglade tätt och plötsligt skiljde bara ett mål till hemmalagets fördel med knappa halvtimmen kvar att spela.
Sedan täppte IFK igen de hål som fanns i försvaret och hittade mer rätt i sina positioner vilket ledde till att Hanaskog många gånger hade det klart tuffare att skapa farligheter. En riktigt bra chans hann man dock med där flinke Anton Malm i hemmakassen fick bekänna färg. I frustration över utebliven utdelning drog även Hanaskog på sig en utvisning i matchens slutskede, även den rätt dömd.

IFK Osbys Anton Malm med en räddning under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Hanaskogs IS. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Bergmans tre notiser:
· Max Sandberg har sett till att komma i form inför kvalet. 2 nya mål och definitivt bud på fler gör att man ska frukta Osbys anfallsspel. 3-0 målet var godis för ögat där de gula Hanaskogsspelarna gjordes bort en efter en.
· Det kommer att bli viktiga matcher framöver så det gäller att hålla huvudet kallt. Matchen mot Hanaskog var hetsig, inte minst med tanke på den nivå som domarteamet la på matchen. Fullt fokus på uppgiften i första hand och lägga energi på det som är viktigt.
· Stabil publikskara på IP under eftermiddagen. Vi håller tummarna för att fler dyker upp när det vankas kval – det är grabbarna värda.

Div 5 Nordöstra Skåne omg 22
Vilka:
IFK Osby – Hanaskogs IS 4-3 (3-0)
När:
8 okt 2023
Var:
Osby IP
Publik:
> 190

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.