IFK Osby – Edenryds IF

Kevin Zenthio har hattrick när han gjort 5-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Edenryds IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Div 5 NÖ Omg 2

Vilka: IFK Osby – Edenryds IF 6-2 (5-0)
Mål: Kevin Zenthio x 3, Melker Engqvist, Ludvig Lindmark, Edenryds självmål.
När: 10 jun
Var: Osby IP
Publik: ca 60
Text: Roger Engqvist

Äntligen en match på hemmaplan igen. Äntligen får grillens gasoldoft spridas på IP igen. Äntligen skuttar bollpojkarna kring i yster och förvirrad förväntan.
I högsommarväder tar vi ikväll emot Edenryds IF, ett lag som tog tre poäng hemma i premiären mot Winnö.
Vi är såklart revanschsugna och ska ge allt för våra första pinnar.
Lite frånvaro har vi men inget som oroar, ännu.

1
Ett par minuter hinner gå sen skadar motståndarnas målvakt sig. Tufft.
De har dock fler på bänken och vi är snart igång igen.
Melker får med sig en frispark i spetsen på vänster straffområde. Ludvig lägger snyggt in bollen i bortre burgaveln. 1-0 är en skön start så tidigt i matchen.
1 minut senare gör vi 2-0 sedan Algot slagit en löpboll till högerback Amar som kommer löpande på kanten. Snett inåt bakåt och Kevin får tån på bollen och förbi målvakten.
Edenryd får hörna och ganska ren avslutar man med huvudet, ganska farligt ser det ut som men bollen går utanför.
Efter en kvart får vi straff då en försvarare tar med hand i straffområdet. Melker lägger lugnt in 3-0.
Sen går det lite fram och tillbaka varpå Kevin smäller in 4-0 i nättaket.
Caesar slår en perfekt boll bak försvarslinjen. Melker tar emot helt ren men lyfter över.
Anton, dagens debutant, erövrar bollen offensivt. Han lägger till Melker som gör sin gubbe och avslutar. Det är inte hårt men målvakten fumlar lite och Kevin snappar upp returen och sätter 5-0, hattrick minsann. Minut 39 händer detta.
Halvlek
Vi är helt överlägsna och fråga är om detta spelet kan fortsätta i 45 minuter till. Det kan det inte visar det sig.

2
Spelet är något jämnare nu och det händer egentligen inte mycket.
Jag frågar publiken vad jag ska skriva. Andefattigt tycker de.
I 62:a kommer Amar och avslutar men målvakt räddar till hörna.
Edenryd gör 1-5 på en frispark långt utifrån. Någon går upp och knoppar in den. Lite lamt är det allt och så kan man nog sammanfatta de 35 som gått i andra halvlek.
Med 4 kvar slarvar vi och ett skott stryker Johans vänsterstolpe.
Mohammad får på kontringen läge men kommer inte till skott. Bollen går till Malte som inte heller han får till det.
I 91:a rensar Caesar, Malte är inte offside men går å andra sidan inte heller på bollen. En försvarare nickar tillbaka mot målvakt men densamma är inte i boll-linjen och den går hela vägen till 6-1.
Edenryd hinner med att göra 6-2 då vi slarvar i backlinjen.
Sen är det slut och vi vinner konfortabelt.
Beröm ska alla ha men extra plus till giganten Ludvig Lindmark som är överallt alltid.
Debutanten Anton Bengtsson Simmingsköld gör en grymt fin match på mittfältet.