Malte Nilsson har gjort (1)-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Bjärnums GoIF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Vilka: IFK Osby – Bjärnums GoIF 1-1 (0-0)
Mål: 0-1 Emil Svensson, 1-1 Malte Nilsson.
När: 25 sep
Var: Osby IP
Publik: 75
Text: Roger Engqvist

Efter damernas match väntar herrarnas drabbning mot Bjärnums GoIF. Ett lag vi förlorade mot i premiären på deras svårspelade konstgräs så revansch är det vi söker idag. Motståndarna klättrade förbi oss i tabellen förra helgen och det är tight efter suveräna Broby i toppen.
Idag har vi ett par av våra duktiga juniorer med oss och vi får se om de får göra debut på seniornivå.

1

Bjärnum rivstartar med ett skott i stolpen.
Melker rivs ner i farligt läge utanför straffområdet. Kevin slår, i muren.
Trassligt i vårt straffområde och Bjärnum gör mål. Assisterande vinkar för offside men huvuddomaren dömer mål. 0-1 i 10:e.

Algot slår en fin boll till Melker som löpt sig fri men målvakt räddar.
Efter det snurrar Malte upp Bjärnums försvar och kvitterar. Snyggt är det säger publiken. Själv var jag upptagen med att notera förra chansen. 1-1 15”.
Kevin har en diskussion med domaren då han känner sig orättvist behandlad i en situation i straffområdet. Domaren går segrande ur den bataljen.
Vi kommer på vänsterkanten. Melker in till Emil som så när når bollen innan målvakt.

Nu spelar vi bra fotboll, trevligt överlag efter 25 minuter.
Emil får en frispark rakt framifrån strax utanför straffområdet. Malte slår. Målvakt tar.
Vi fortsätter trycka på.
Vi har hörna i 41 minuten. I efterspelet nickar Lukas men målvakten får lyfta alla kilona upp i luften för att peta bollen över ribban.
Bjärnum kommer på kontring men Caesar är följdsam och avvärjer.

Halvlek
En trevlig fotbollsmatch som värmer i blåsten. Fortsätt så.

2

Och vi fortsätter på inslagen väg och trycker på från start.
Det blir ett litet uppehåll då en motståndare skadar sig. Inget mer spel för Bjärnums duktige vänsterback Oskar.
Frispark i 16:e minuten i farligt läge, igen. Inte heller denna gång blir det farligt av den.

Inbytte Victor Berg fixar en frispark till. Dessa är inte vårt starkaste vapen idag i motsats till tidigare matcher.
Bjärnum avlossar skott som vakne Blom i målet räddar.

Vinder mojnar och så gör även vår offensiv. Bjärnum tar över lite smått och nu börjar åtminstone jag skruva på mig lite.
Till stående ovationer gör Ludwig Segefur debut i seniorlaget.
Med några minuter kvar att spela är det dags för en till. Colin Kroon är, åtminstone vad jag vet, den tredje generationen spelare i Osbytröjan då farfar och pappa varit tongivande spelare i laget för länge länge sedan.

Med ett par minuter kvar får Bjärnum en frispark ute på högerkanten. De skickar in sina fyrtorn i straffområdet men det hjälper inte. Domaren hittar en till innan han blåser av matchen som slutar 1-1.

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA OCH SE BILDTEXT.