IFK Osby – Älmhults IF

Johanna Ribacke gör 0-2 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Älmhults IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Division 2 Dam Sydöstra Götaland Omg 9

Vilka: IFK Osby – Älmhults IF 0-3 (0-1)
Mål: 0-1 och 0-2 Johanna Ribacke, 0-3 Hilda Mattsson.
När: 25 sep 2021
Var: Osby IP
Publik:
Foto: Peter Reimer
Text: Roger Engqvist

Damerna först ut denna Superlördag på Osby IP idag då både våra damer och herrar spelar hemma i jakt på nya erövringar. Efter förra helgens vinst för våra damer väntar idag nästa utmaning i form av suveräna serieledarna Älmhults IF.
Det blir tufft och det blir svårt men det ska spelas om det innan vi stoppar in poängen i tabellen. Välfyllda läktare i härligt men blåsigt höstväder ger extra råg i ryggen och pengar i kassan. Ta en korv till vet jag.

1.

Blåsten ställer till det lite efter några minuter då bollen rinner iväg från Älmhults målvakt och Matilda får ett läge men skjuter en bit över. Det märks direkt att Älmhult är fysiska i sitt spel.
Älmhult gör 0-1 i 12:e minuten och det var väl inte den starten vi behövde direkt. En långboll går till Elin som forsar fram fri på vänsterkanten. Hon bryter in och avslutar med vänstern samtidigt som hon får en tackling. Bollen får målvakten och Elin får inget.
Lite intentioner har Osby men får inte till det sista. Amanda springer slalom mellan bortaspelare på mittplan och tar sig fram på vänsterkanten. Tyvärr blir passningen till Filippa lite lång och målvakten kan knipa bollen.
Nu har Osby tagit över och oroar serieledarna. När jag skriver det så kommer då Älmhult och avslutar hårt men Bella sträcker ut och gör en fantastisk räddning. I sista minuten kämpar Osby till sig en hörna. Den slås lång och till slut får Elin avsluta. Bollen går i insidan av stolpen och rullar längs med mållinjen men ingen är med på returen.

Halvlek. Tjejerna gör en bra halvlek och det är faktiskt lite surt att vi ligger under.

2.

Älmhult gör tidigt 0-2 på klack och tåfes efter att Bella först gjort en fin räddning i första läget. Ganska ologiskt i detta läget är känslan.
Amanda åker på en skada där det ser ut som att knäet fått sig en smäll. In med ersättare och kör på detta är inte över än.
Och sen är det nog just det då smålänningarna gör 0-3 efter en fin soloprestation, ett inspel och ett bra avslut otagbart för Bella i målet. Ett inkast och inspel går till slut till Lovisa som helt ren skjuter över. Så nära en reducering. Bella får återigen göra en fin räddning då Älmhults vassa forward nummer 25 avslutar hårt vid stolpen.
Tjejerna försöker verkligen och kämpar på in i det sista då de trycker tillbaka Älmhult som försvarar väl.
Det blir serieledarna som befäster sin position som just det med tre nya poäng.
Sammantaget är det en härlig fotbollsmatch där Osby bjuder på bra motstånd men ett par snöpliga mål bakåt förstör dagen idag.

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE BILDTEXT.