IFK Osby – Åhus IF

Åshus IF spelare firar efter att Sofie Andersson gjort 0-1 målet under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Åhus IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Division 2 Dam Sydvästra Götaland Omg 5

Vilka: IFK Osby – Åhus IF 0-1 (0-0)
När: 9 maj 2022
Var: Osby IP
Publik: Sofie Andersson

Åhus var det starkaste laget i kvällens match i damernas div 2.
Första halvlek var ganska lam där inget av lagen skapade några farliga chanser. Den vassaste chansen stod Åhus Josefin Mårtensson som träffade ribban i minut 36. I slutet av halvleken hade Osbys Elin Danielsson en bra chans att föra hemmalaget till en ledning inför halvlek.
Andra halvlek växlade Åhus upp och stod för det mesta och Osby hade svårigheter att komma till avslut. I minut 53 fick Åhus tillslut betalt för slitet när Sofie Andersson från vänsterkanten lyfte bollen över Osby´s målvakt Isabella Skagerholm. Fem minuter senare hade Sofie Andersson bud på 0-2 men Ellen Malm kunde rädda på mållinjen.
Åhus fortsatte att trycka på för utöka ledningen men Osby stod emot och det blev ”bara” 0-1 till gästerna.

SURFAR DU MED MOBILEN? KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE BILDTEXT.