IFK fortsätter sin fina trend


Efter urladdningen mot Tosteberga var det ny hemmamatch för IFK Osby under fredagskvällen. Mala stod för motståndet, ett lag med dubbla förluster i bagaget efter svängiga målrika matcher. Återstod således att se om pågarna i vitt och blått kunde fortsätta sin fina trend och fortsätta härja i toppen. Något både publik och förståsigpåare trott inför 2024.

Text och bild: Andreas Bergman

Redan från första spark kunde man ana vart detta skulle bära iväg till. IFK stod för ett rappt precist passningsspel och vann ytor vilket gjort att gästande mala inte hade minsta chans att hävda sig. Man var dessutom kliniska när målchanser dök upp. Robin Andreasson inledde, Colin Kroon följde upp och när Albin Ekström gjorde 3–0 var drömöppningen ett faktum. Sedan slog man av på takten och lät bortalaget låna boll då och då samtidigt som man inte var så konsekventa i sitt spel. Kanske naturligt med tanke på hur överlägsna man var spelmässigt. Melker Engqvist tog emellertid chansen att utöka till 4–0 och när vi närmade oss pausvilan kom även det femte målet via Max Sandberg från straffpunkten.


En liknande matchbild fick vi med även efter kaffepausen med Osby som spelförande och Malas som försökte att andas mellan anfallsvågorna. Fullt naturligt orkade inte Mala med i Osbys tempo och när kamraterna dessutom gjorde fyra byten blev det ännu jobbigare. Meraj Haidari, som fick pris som matchens lirare, gjorde 6-0 som följdes upp av ytterligare ett från Alexander Saistam. Fyrverkeriet avslutades av Albin Ekström och ytterligare en nätkänning från nyss nämnde Haidari. 9-0 trots att det stora stunder av matchen kändes som om hemmalaget inte gick för full maskin men laget fick ändå visa vilket enorm potential man besitter.


Mattias Nilsson var nöjd men sansad på Osbys bänk:
– En säker seger där vi denna gång får utdelning tidigt. Då är det tufft att komma hit och vi har sett i flera matcher att motståndarna tar slut en bit in i andra halvlek. Vi hade kunnat göra många fler mål men det är klart att vi är nöjda. Det som jag är mest nöjd över är att vi vinner tillbaka bollen snabbt när vi tappar den samtidigt som vi är skarpa offensivt.

Och nu gäller ett derby mot Sibbhult, ett lag ni kammade noll mot förra säsongen. Revanschlustan måste vara stor?
– Det är upp till oss. Spelar vi som vi gör idag så ska det vara seger men fotboll är fotboll. Man vet aldrig men självklart har vi stora möjligheter.


Bergmans tre punkter från IP:
· Vad är det med kallt, dåligt och busigt väder när IFK tävlingsmatchar. Ge oss nu vår och låt kung Bore ta ett par månaders ledigt så vi kan få gå på fotboll utan att huttra. Det är fan på tiden.
· Meraj Haidari. Det är en ynnest att få njuta av den spelarens konster fram till sommaren innan flyttlasset går vidare över Atlanten. ”Den lille spindeln” har ett finger med i spelet över hela planen och med sin höga fotbolls- iq får han både sig själv och medspelare att stråla.
· Det var kantspelarnas match. Både Colin Kroon och Liam Frick for fram som Formula 1-bilar och gjorde livet surt för sina röda motståndare. Vi visste sedan innan vilken hög nivå Frick besitter men Kroon har visat att han tagit det där sista steget in i seniorfotbollen och det är något som vi alla gläds åt.


Div 5 Nordöstra Skåne omg 2
Vilka: IFK Osby – Mala IF 9-0 (5-0)
Mål: 1-0 Robin Andreasson, 2-0 Colin Kroon, 3-0 Albin Ekström, 4-0 Melker Engqvist, 5-0 Max Sandberg (straff), 6-0 Meraj Haidari, 7-0 Alexander Saistam, 8-0 Albin Ekström, 9-0 Meraj Haidari
När:
19 apr 2024
Var:
Osby IP