Hemmavinst i DM-premiären

IFK Osbys Ebba Svensson har gjort (2)-1 på frispark under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Tävlingmatcherna är igång för Osbys damer och dagens drabbning i DM-premiären bjuds det på derby när Röke IF kom på besök.

Text och bild: Peter Reimer

Matchen börjar något trevande från båda lagen och de känner på varandra. Det är dock hemmalaget som har mest boll. Röke lugnar ner spelet en aning och kan föra spelet tjugo minuter in i halvleken.

Röke IFs Alma Gnebner med en räddning under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Trettio spelade och hemmalaget skapar matchens hittills farligaste chans när Elin Danielsson jobbar sig fri och prova Rökes målvakt Alma Gnebner.
Noll-noll i matchen men Röke ledde hörnorna med 5-1 och närmast var Ebba Sjödahl på en av dem.
Sista fem hänger det ett mål i luften när hemmalaget får bra tryck på gästerna. Det är firma Danielsson/Andersson som arkitekterna bakom målchanserna. Halvlek.

IFK Osby spelare firar efter 1-0 målet under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Röke IFs Viktoria Bojanovic har gjort självmål (1-0) under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I andra halvlek är det Osby som med stabil fot styr matchen. Femtio minuter spelade och hemmalaget får en hörn och när en Röke-spelare ska rensa framför eget mål får hon olyckligtvis en snedträff och bollen går i mål, 1-0 till Osby.
Timmen spelad och det slarvades i hemmalaget och gästerna kunde kvittera genom Anna Kjerstensson.

Röke IFs Anna Kjerstensson har gjort 1-(1) under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Sjuttio minuter på uret och det är ett stabilt hemmalag som håller i taktpinnen. I sjuttiofjärde får Osby en frispark i bra läge rakt utanför gästerna mål. Ebba Svensson vid bollen och drar iväg ett bra skott som inte Alma Gnebner i kunde hålla och bollen går in, 2-1 på tavlan.
Med cirka tio kvar får hemmalaget en straff när Tilda Sjödin blivit nedriven i straffområdet.
Tess Warnhag gör inga misstag och kan lugnt lägga in 3-1 för hemmalaget.

IFK Osbys Tess Warnhag gör (3)-1 på straff under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osbys Elin Danielsson och Röke IFs Elin Dahlberg Viebke under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu
IFK Osbys Amanda Andersson under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Röke IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Tre spaningar från matchen:
– Har inte sett ett så stabilt Osby på bra länge och det är riktigt kul att se. Min teori är att nu när inte Lovisa Nord Axelsson är med i laget, hon är för bra och ska spela högre upp, vågar fler spelare ta plats och inte vänta på att ”Lovisa skulle lösa det”. Bara mina tankar.

– Firma Elin Danielsson och Amanda Andersson, som de spelade idag, en fröjd att se. Kommer att vara riktigt farliga under säsongen och uträtta en hel del.

– Att man inte kan erbjuda publiken kaffe och något att tugga på när ett av representationslagen för klubben spelar hemmapremiär i tävlingssammanhang är ju bara märkligt.

DM Grp. 2 2024
Vilka: IFK Osby – Röke IF 3-1 (0-0)
Mål: 51´ 1-0 Viktoria Bojanovic (självmål), 60´1-1 Anna Kjerstensson, 74´2-1 Ebba Svensson, 81´3-1 Tess Warnhag (straff)
När: 2 mar
Var: Osby IP
Publik: 40 och ett tiotal bilar