DM äventyret är över

IFK Osbys Zaher Kalil Inshasi under fotbollsmatchen mellan Torns IF och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Torns IF blev ett nummer för stora för Osbys herrar under torsdagkvällen när slutspelet i DM skulle avgöras och när solen hade gått ner över Tornvallen stod hemmalaget Torns IF som vinnare.

Text och bild: Peter Reimer

Många av de tillresta Osby-supportrarna har vinsten över Lunds BK från omgång tre färskt i minnet och det fanns en tanke att skulle det kunna hända igen. Ännu ett division ett lag skulle desarmeras om ett avancemang till svenska cupen skulle bli verklighet.

Första halvlek är igång och det är ett orädd Osby som nästan lite respektlöst spelar som om det var en vanlig match i hemmaserien. Det är dock Torns som håller mest boll och skap mest. Anton Malm i Osby-målet gör en bra halvlek med ett par riktigt viktiga räddningar. Osby får frispark efter 22 minuter spelade och Max slår de. Lukas vinner duellen och kan lägga in ledningsmålet.

IFK Osbys Lukas Andreasson har gjort 0-1 under fotbollsmatchen mellan Torns IF och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Torns IFs Emin Karaman gör (1)-1 under fotbollsmatchen mellan Torns IF och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Bollen hinner knappt lämna mittpunkten när hemmalaget drar upp ett anfall. När en utrusande Anton i Osby-målet kommer för att täcka blir det bara för hemmalagets Emin Karaman kan kvittera. Lite av en kalldusch när det börjat så bra.

Hemmalaget får bra med energi av kvitteringen och tar över mycket av spelet. Torns får fart på grejorna och rusar fram på högerkanten. Ett inspel mot mitten och hemmalagets Emil Persson snurrar upp Lukas och kan med ett snyggt skott lägga in ledningsmålet.

Torns IFs Emil Persson gör (2)-1 under fotbollsmatchen mellan Torns IF och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Osby gör en riktigt bra halvlek trots underläget. Som sagt Anton i målet stoppar ett gäng målchanser från nätrassel och det skulle var en högre siffra i vänsterkolumnen.

IFK Osbys Anton Malm med en räddning under fotbollsmatchen mellan Torns IF och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

I andra halvlek växlar hemmalaget upp ett par pinnhål och det är ett helt annat tempo. Osby blir rejält nertryckta och får mest försvar sig. Timmen spelad och ett förväntad 3-1 mål kom som ett brev på posten. Osby har inte många chanser och får inte igång sitt spel. Anfallen fastnar oftast vid mitten och Torns kan skapa en farlig kontring och 4-1 genom Omar Khattab kommer inte helt överraskande.

Torns IF spelare firar efter att Emil Persson gjort (3)-1 målet under fotbollsmatchen mellan Torns IF och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Osby har en riktigt farlig chans i andra halvlek. Alltid lika snabba och pigga Kalil får bra läge vid en kontring och lossar bössan som tar ribba ut, de flest runt Tornvallen höll andan och trodde reduceringen skulle komma. Innan domare Olsson blåste av matchen gör Torns även 5-1. Då var Osby rejält trötta och tillbakadragna.
Tycker inte att vi ska låta denna förlusten lägga en fadd smak över detta DM-slutspel. Det är det bästa laget på många år och så här långt har man inte gått, sen jag vet inte när.

IFK Osbys Zaher Kalil Inshasi med en målchans under fotbollsmatchen mellan Torns IF och IFK Osby. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

En liten summering av slutspels-äventyret lyder så här.

I omgång ett åker laget till Berga IP och tvålar till Trollenäs IF med 4-0. Där Max Sandberg och Anthony Svenning står för två mål var.
Match två (Omg. 1) tar Osby emot seriekollegorna Fjälkinge IF och det blir snudd på utklassningssiffror, 6-1 slutar matchen med fem olika målgörare där Alvin Palmgren strutade två.

IFK Osbys Alvin Palmgren har gjort 2-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

IFK Osbys Melker Engqvist har gjort 6-0 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Fjälkinge IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Omgång 2 spelades på bortabana mot IK Wormo (Landskrona) som huserar i division fyra i vanliga fall. Det visade sig att det skulle bli en lång match. 1-1 efter full tid blev det förlängning och det skulle dröja innan det avgjordes. I 90+12 gör Saistam 1-2 och som grädden på moset gör Kalil 1-3 i 90+24.

IFK Osbys Max Sandberg har gjort (2)-1 under fotbollsmatchen mellan IFK Osby och Lunds BK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Omgång 3 och nu börjar det hetta till ordentligt. Lag från division ett, två och superettan lottas in i turneringen. Osby lottades mot division ett laget Lunds BK där bland annat Martin Dahlin och Roger Ljung har spelat en gång i tiden.
För er som inte var där så var det en sådan kväll som det kommer att pratas om många år framöver. Som i hockeyns värld när Osby IK hämtade upp 2-5 till 7-5 (om jag minns rätt) mot Tyringe eller vinsten mot Malmö IF, nere i Malmö.
Allt gick Osbys väg denna kväll. En perfekt sommarkväll, korvarna på grillen och ett lag som inte brydde sig ett skit vilket lag som stod på andra sidan och två baljor av Max Sandberg. Osby slår ut Lunds BK ur DM, smaka på den.
Några fler lag som åkte ut i omgång tre var Hässleholms IF, Kristianstad FC, Nosaby IF för att nämna några.

Omgång 4…och denna matchen vet vi redan hur den slutade.

DM äventyret må vara slut för denna gången men jag ser inte det som ett slut utan en början på någonting nytt. Tack för showen.