Det blå aggregatet gör sig redo


Det blå aggregatet gör sig redo. Fotbollssäsongen är i sin början men redan nu börjar det slipas på detaljer och lagkänslor byggs. Vi tog temperaturen på Wisseltofta för att se var laget står inför klubbens största utmaning någonsin.
– Det är en god stämning och en god uppslutning så det känns bra, myser Jesper Eriksson

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer


Jodå, det är på fullaste allvar. Wisseltofta ska spela division fem i år. ”Kusinen från landet” ska tampas med de stora gossarna och Åvallen blir festplatsen för en hel hög av heta derbyn och intressanta matcher. Med en stark säsong i ryggen kommer gänget från Osbyskogen fullpumpade med självförtroende men det är en annan nivå som gänget ställs inför nu och det är tränare Jesper Eriksson fullt medveten om:
– Det är en tuff serie med många roliga matcher där flertalet är i närområdet. Som nykomling och med den här seriens klass så har vi bara ett mål. Det är att hänga kvar och det ska vi göra allt för att lyckas med.
Har man följt Wisseltofta på nära håll så är det laget som charmat med sin typ av fotboll där det ofta är fullt ös framåt. En stil man inte vill tumma på:
– Vi kommer från en framgångsrik säsong där mycket stämde och tanken är att vi ska spela en lika offensiv fotboll även denna säsong. Vi vill bjuda publiken på bra matcher och tugga på matcherna genom. Det är ett bra driv på träningarna och det vill vi ta med oss ut även på matcherna.Tränare Eriksson blir en viktig pjäs för det Wisseltofta och hans rutin samt fotbollskunnande lär bli en viktig pjäs om det ska bli himmel istället för helvete i den kommande femman:
– Att behålla rutinen matcherna genom blir viktigt men det finns fler ledare därute som kan styra och hjälpa oss på vägen. De unga grabbarna har mycket i sig och därför är det viktigt för oss att hjälpa till och ge en skjuts på vägen.


Träningen är som sagt i full gång och snart blir det skarpt läge då laget börjar träningsmatcha:
– Vi har första träningsmatchen lördagen 17 februari då vi möter Älmhult, hälsar en tränare som inte kan vänta tills det drar igång.


”Håll koll på”:
Lagets hjärta och lungor heter Albin Jönsson. Den outtröttlige spindeln i Wisseltoftas nät härskar och dominerar från sin mittfältsplats. Han blir en viktig bit i det blåa pusslet inför säsongen. Bollvinnare, duellspelare och spelfördelare i ett. Söker man en maskin med flera egenskaper så är ”Bosch Jönsson” det givna valet.


Se och läs hur det gick förra säsongen HÄR