Colin förlänger


Så är det äntligen klart. Osby IK förstärker truppen och man gör det rejält. Lagkaptenen Colin Holmström kommer styra skutan även under säsongen 23/24. ”Pansarvagnen” har varit OIK trogen under flera säsonger, bortsett från ett äventyr uppe i Kiruna. Nu får alltså publiken i Hangaren njuta av fart, teknik och ett stort knippe av den där viljan som är så nyttig för ett ungt lag.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Sportgruppen:
– Supportrarna har frågat, spelarna i laget har undrat och till och med motståndarna har spekulerat – men nu vet vi! Colin Holmström fortsätter i den röda tröjan. I ambitionen att bygga laget med så många lokala spelare som möjligt är det otroligt roligt att Colin väljer att fortsätta i OIK. Det blir hans sjunde säsong hos oss så hans hjärta för klubben är något extra. Med drygt 50 matcher i hockeyettan, 175 matcher i hockeytvåan (med ett poäng snitt på nästan 1,5 poäng/match) och 50 matcher i division tre så förstår alla hur viktig han är både på och utanför isen. Med Colin i laget har vi 9 forwards klara och därmed återstår endast en duo innan truppen är helt komplett.


Colin Holmström verkar vara nöjd med att det blir ännu en säsong i röd tröja:
– Om det skulle bli mer hockey för mig så skulle jag spela i Osby, det har jag sagt hela tiden. Det har varit ett pussel vid sidan om planen med familj och skola men nu har jag och klubben hittat en bra lösning. Jag ser verkligen fram emot att säsongen ska sätta igång.


Vi som följer OIK till vardags vet vad lagkaptenen går för och han är tydlig med vad han kan bidra med.
– Det var en stor revanschlusta under förra säsongen efter att vi åkt ur division två och den har inte blivit mindre. Jag vill stå för rutinen! Lyfta laget på och utanför rinken. Det gäller att hitta en fungerande grupp. Har följt truppbygget och det känns som ett härligt lag. Många spelare som har rötter i OIK kryddat med några nya ansikten.


Sommaren är hektisk för #18 som under sitt sommarlov från brandmannautbildningen jobbar extra under semestermånaderna.
– Det är fullt ös här hemma i Åhus men jag ska nog hinna med en veckas ledighet. Jag kommer att köra igång sommarträningen på egen hand och ansluta till laget när vi går på is.


Vad tycker Holmström då ska bli roligast med den säsong som ligger framför oss?
– Att det är så många egna produkter med anknytning till Osby. Det är ett samlat gäng hemvändare och att få ihop den gruppen ska bli oerhört spännande. Dessutom hoppas jag att vi kan bygga vidare på det vi startade under förra året.