Borås Arena, Groundhopping 2022

Semester och uppehåll på himmafotbollen, då är det ju ett perfekt tillfälle att gå på lite allsvensk fotboll och på nån arena man inte besökt innan.
Fjärde stoppet, Borås Arena.
På Borås Arena spelades den första allsvenska matchen 2005 och den är hemmaarena för IF Elfsborg och Norrby IF, de sistnämnda spelar i superettan. Arenan har en kapacitet på 16 200 personer.

Dagens batalj mellan Elfsborg och BK Häcken hade allt. Åtta mål, ett hattrick, en domarskandal enligt Elfsborgs-supportrarna och ett slut ingen vill uppleva.
Jag stod i Elfsborg-klacken för att riktigt känna trycket och känslan.
Det stod 2-1 till hemmalaget efter första halvlek men på tre minuter vänder det efter ett självmål och Jeremejeffs andra mål för kvällen ledde nu gästerna.

Elfsborg ville annat, fyra minuter senare kvitterar de, 3-3.
När Jeremejeff fullbordar sitt hattrick och slår in 3-4 trodde nog de flesta att de tre poängen skulle till Hisingen.
Elfsborgs Ondrejka blir inbytt och bara tre minuter senare har han kvitterat, 4-4.

Det som de flesta ändå kommer att komma ihåg från denna galna match är Elfsborgs-supportern som fick ett akut sjukdomsfall på ståplats. Hoppas allt har gått bra.
Matchen blåstes av efter den händelsen i minut 96 och det blir delad poäng på Borås Arena.

Efter jag checkat in på hotellet gick jag ut på en sportbar för att kolla in EM-finalen och käka en bit. Finalen blev ju en galen historia i sig med publikrekord, förlängning, VAR (igen) och guld till England.
I morgon (läs idag) fortsätter resan till Göteborg och ”kamratmötet” mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping.

Text och bild: Peter Reimer