Olof Agnefeldt med en räddning under fotbollsmatchen mellan Ballingslöv GoIF och Jägersborgs IF. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Vilka: Ballingslöv GoIF – Jägersborgs IF 5-0 (3-0)
När: 5 sep
Var: Optimera Arena
Mål: 1-0 (29´), 2-0 (32´), 3-0 (34), 4-0 (70´), 5-0 (82´).
Publik: 50

Det var ett desarmerat JIF som ställde sig på Optimera Arena i Ballingslöv denna lördag för match mot just Ballingslöv GoIF. Det märkets ganska snart att bla att Holmén, Nordqvist, Robin Karlsson och Micke Andersson fattades i dagens elva och där till ersatte Olof Christoffers frånvaro i målet. På grund av det blev det lite tunt i backlinjen och i mitten.

Första halvlek hade Ballingslöv det mesta av bollinnehavet och JIF fick jaga. Men JIF försvarade sig oväntat bra och Ballingslöv kammade noll en bra bit in i halvleken. Det skulle dröja 29 minuter på klockan innan hemmalaget hade spräckt nollan och det hade hängt i luften ett tag. Det var en av många fina inspel från kanten och denna gången resulterade i närrassel. Inom loppet av fem minuter hade Ballingslöv nästan avgjort match genom först 2-0 och sedan 3-0.

Andra halvlek började någorlunda som första men JIF fick lite av en energiboost i paus och kunde skapa några farliga chanser. Ballingslöv backade hem och spelade säkert som sig bör när man leder med tre bollar. Efter 70 minuter spelade utökade Ballingslöv sin ledning till 4-0 efter bra tryck på Olof i målet där han fick slita hårt mellan stolparna. Med åtta minuter kvar på klockan kunde Ballingslövs Mattias Andersson göra sin andra balja för dagen och fastställa resultatet till 5-0 till hemmalaget.