Albin fortsätter

Osby IKs Albin Jönsson med en räddning under ishockeymatchen mellan Osby IK och Rydaholms SK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Först ut att skriva kontrakt förra året och tidigt på tåget även nu. Albin Jönsson är rödgul i sin själ och väljer fortsatt att vara burväktare i Osby IK. Den färgstarka målvakten som syns, hörs och med sitt engagemang personifierar det rödgula lagbygget.
– Framför allt är det för att vi är och har varit ett fantastiskt gott gäng. Det som presenterats till kommande säsong låter intressant. Dels med tränaren och hur man tänker, dels med den lokala prägeln på laget.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Hur viktigt är det att få ordning efter förra årets berg- och dalbana?
– Verkligen. Vi har efterfrågat struktur och att både spelare och ledare kan ställa krav på varandra. Det ska accepteras att dialogen finns och den ska vara bra.

Osby IKs Albin Jönsson inför ishockeymatchen mellan Osby IK och Rydaholms SK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Vad finns att förbättra?
– Att komma ihop ännu bättre som grupp och höja nivån på träningarna. Då kommer det automatiskt att bli bättre på matcherna både individuellt och som grupp tillsammans.

Osby IKs Albin Jönsson med en räddning under ishockeymatchen mellan Osby IK och Ronneby IK. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

För egen del?
– Det var ”hattigt” förra säsongen med många byten men det ska bli jämnare och stabilare i år. Jag vill ge en trygghet längst bak och bidra med rutin efter några år i laget.

Osby IKs Albin Jönsson med en räddning under ishockeymatchen mellan Osby IK och IF Lejonet. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Återupplev förra säsongen HÄR