Ispremiären avklarad för OIK


Som kalvar på grönbete, som barn när de hör glassbilen eller som fiskmåsar som följer båten in mot land. Så kan man sammanfatta den första isträningen för Osby IK inför den stundande säsongen. Ett gigantiskt sällskap om man jämför med förra årets inledning på säsongen vilket gladde både tränarna och den del av sportgruppen som fanns på plats för att följa sina adepter.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Mer hjärta än hjärna, men en stor portion tävlingsmoment dominerade det timmeslånga passet där åskådarna fick stifta bekantskap med både gamla och nya lirare. Nu är siktet inställt på den första träningsmatchen som spelas mot Diö om precis en vecka.

Hemmamatch tog pulsen på några av aktörerna efter kvällens träning:


Denny Dubblestyne (Tränare)
– Det är skönt att vara tillbaka i Osby igen. Jag har saknat att vara på isen varje dag under sommaren. Vi är väldigt motiverade inför den kommande säsongen. Nu i början gäller det att hitta puckkänslan, hitta samspel och som idag en hel del tävlingsmoment. Det gäller att få upp flåset och hitta energin. Jag är väldigt nöjd med vad jag fick se på isen ikväll.


Hugo Widenberg Larsson (Back)
– Klart att det känns i kroppen och så, men det är härligt att vara igång igen. Viktigt att hitta tajmingen och få känna på grejorna. I början gäller det att få ihop gruppen och se till att farten kommer samt att passningarna börja sitta.


Kasper Forsell (Forward och hemvändare)
– Det är som det brukar vara efter första passet men annars känns det skoj. I starten gäller det att komma igång och lära känna varandra. Jag vill bidra med en god stämning och även genom mitt spel på isen.

FLER BILDER FRÅN ÅRETS FÖRSTA ISPASS.
KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA BILDEN.