Hjärta, pannben och mycket skratt.

Jägersborgs IF försäsong 2024. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Vi längtar redan till ljumma sommarkvällar på Jägersborgs IP med lokalfotboll, korv och gott umgänge. Den tiden är några månader bort men laget har redan kommit igång med det förberedande arbetet.
– Det känns rätt så positivt här, förklarar tränaren Bosse Sand.

Text: Andreas Bergman
Bild: Peter Reimer

Jägersborg/Verum har dragit igång säsongen 23/24 och det gör man på Osby IP där man brukar hålla till innan serien drar igång. Det är ett litet annat lag som fick får stifta bekantskap med i år.
– Vi har tappat flera tunga, rutinerade spelare samtidigt som en hel del spelare inte kommit igång med fotbollen än av olika orsaker. Hockeyn tar ju en del folk så det är inget fulltaligt lag ännu. Det kommer att ramla in fler och fler under våren.


I söndags spelade laget sin första match och det slutade med en 1-3 förlust mot Virestad. Trots nederlaget fanns det en del positivt att ta med sig.
– Skönt att vara igång med matcherna. Vårt fokus ligger på hårt jobb och det fick vi absolut se. Sedan tappade vi ork under sista kvarten men det var första gången på stor plan för året. Virestad var lite längre komna i sina förberedelser.Vad kan man då förvänta sig av de gula eleganterna under säsongen. Bosse Sand kikar lite in i framtiden.
– Det är lite svårt att säga än så länge då vi inte fått hela laget i träning. Vår fantastiska sportchef Per Stoltz gör ett enormt arbete med att se till att vi får spelare till laget. Vi är försiktigt optimistiska när vi väl fått alla på plats.


Vilken typ av fotboll kommer vi att få se från lagets sida?
– Vi kommer spela som ett hårt jobbande lag med möjligheter att försöka rulla och äga boll så mycket det går. Det är det vi fokuserar på redan nu. Till det adderar vi hjärta, pannben och mycket skratt. En positiv inställning. Serien ser som vanligt spännande ut.

Vilka ser tränare Sand som förhandsfavoriter?
– Sösdala ser intressanta ut och Nävlinge som ramlade ur femman. Annars är det svårt att sia om så här tidigt.”Håll ett öga på”
Erik Malmberg är mittbacken som personifierar Jägersborgs sätt att spela. Han sätter sig i bra situationer, är en ledare på planen där han sprider positiv energi omkring sig. En karaktär som inte ska underskattas i Sands lagbygge.

Jägersborgs IF´s Erik Malmberg nickar under fotbollsmatchen mellan Jägersborgs IF och Trepca FC. Bild: Peter Reimer / Hemmamatch.nu

Se och läs hur det gick förra säsongen R