P16 Skåneserie B höst, omgång 8

Vilka: IFK Osby – Tomelilla IF 3-2 (0-1)
När: 6 okt
Var: Osby IP
Mål: Melker x2, Liam
Publik: ca 30
Bild och text: Peter Reimer

Seger i sista hemmamatchen

Dagens motståndare Tomelilla IF hade inte killarna spelat mot innan i serien och visste inte heller hur bra de var. Tomelilla låg i mitten av tabellen och Osby trea.
Första.
Första halvlek är inte mycket att orda om, Tomelilla är det bättre laget, vågar mer, passar mer och framför allt får bollen på mål. Osby hade svårt att få till anfall och det var lite svajigt då och då i försvaret. Backklippan Lukas manade på sina mannar att vara mer noggranna och våga ta sin gubbe. Och det var inte orättvist eller förvånande att Tomelilla tar ledningen i minut 39, 0-1 på tavlan. Eller ja, vi får tänka oss att tavlan var i gång. I absolut sista minuten får Osby en målchans genom Alexander men boll går utanför.
Första är slut och det behöva en rejäl uppryckning från Osby´s sida om det ska bli match av detta.
Andra.
Melker Svensson hade fått fart under dojorna, och nu började det hända grejor. Passningsspelet började fungera och man slarvade inte lika mycket nu. I 74:e minuten tar sig Melker runt Tomelilla´s målvakt och kan enkelt lägga in kvitteringen, 1-1. Men den glädjen varade inte mer än ett anfall och en hörna förrän Tomelilla hade tagit tillbaka ledningen, 1-2. Nu svängde matchen och det märktes att inte något av lagen ville förlora denna batalj. Tre-fyra minuter efter Tomelilla´s ledningsmål får Liam bollen på högerkanten och gör en löpning och kan snyggt lägga bollen bakom målvakten, nu hade Osby kvitterat igen, vi har nu 80 minuter på klockan.
Melker kommer fri med målvakten och får en rejäl spark mot ansiktet som resulterar i rött kort och frispark till Osby, dock ingen utdelning. Melker får sin revansch i minut 87 när han driver in från vänsterkanten och kan skjuta bollen i höger del av målet. Nu hade Osby kvitterat två gånger och gjort ledningsmålet inom 15 minuter. Tomelilla får till ett par farliga anfall plus en frispark i slutminuterna men utan resultat. Matchen slutar 3-2 till hemmalaget.